Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Peugeot zvažuje návrat na preteky 24 hodín Le Mans

Predstavitelia automobilky Peugeot oznámili, že zvažujú návrat do legendárnych vytrvalostných pretekov 24 hodín Le Mans. Šéf francúzskeho producenta automobilov Jean-Philippe Imparato však dodal, že tieto plány sa zrealizujú jedine v prípade, že klesnú celkové náklady na túto motoristickú súťaž.

 

Francúzsky Peugeot vyhral za veľkej slávy v Le Mans v roku 2009 a na šampionáte sa zúčastnil v piatich sezónach. V minulom roku však nasledoval kroky konkurenčnej Audi a tak v seriáli zostali len súťažné vozy Porsche a Toyota. Organizátori majstrovstiev sveta vo vytrvalostných pretekoch sú presvedčení, že aj kategória LMP1 potrebuje z diváckeho aj športového hľadiska minimálne konkurenciu troch tímov.

 

„Vždy sme tvrdili, že sa do Le Mans vrátime, ak budú splnené tri podmienky. Po prvé, sme firma, ktorá sa snaží zarábať peniaze. Po druhé, chceli sme sme vyhrať Rally Dakar a po tretie rozpočet na súťažnú sezónu nesmie prekročiť 200 miliónov eur,“ informoval na autosalóne v Ženeve Jean-Philippe Imparato: „Prvé dve podmienky už sú splnené, tretia zatiaľ nie. Zvažujeme návrat, ale rozpočtové podmienky musia byť prijateľnejšie.“

 

-jj-

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov