Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


KaroQ možno nahradí Yetiho

Nahradí Indián snežného muža?

Po modeli KodiaQ, ktorého názov je variáciou na meno aljašského ostrova a tam žijúceho medveďa, sa má predstaviť KaroQ.Významov slova Karoq je viac. Môže ísť o albánsku dedinu Karroq, ležiacu neďaleko gréckych hraníc, alebo indiánsky kmeň Karuk z Kalifornie. Karukovia boli jednými z najzručnejších Indiánov. Názov kmeňa možno voľne preložiť ako ľudia z protismeru. Tým by Škoda dostala do názvu aj posun samotného modelu smerom do vyšších sfér.

    

Text ku grafike:

Takto má vyzeraťpodľa carnewschina.com  portfólio „škodováckych“ SUV a crosssoverov. Yeti a KodiaQ doplní KodiaQ Coupé a malý crossover označovaný ako Model K.

Yeti bolo v portfóliu mladoboleslavskej automobilky prvým SUV. Automobilka plánuje štyri nové vozidlá tejto kategórie a bolo by logické zavedenie jednej rodiny názvov. Zdá sa, že namiesto Yetiho sa stane KaroQ  menším SUV, ktoré automobilka plánuje na rok 2019. Podľa šíriacich sa správ sú oprávnené indície, že k použitiu novího mena, ktoré si ŠkodaAuto 7. marca tohto roku zaregistrovala na Úrade priemyselného vlastníctva, asi dôjde.Vzhľadom na písmeno “Q” sa priamo ponúka KaroQ ako meno pre nové SUV.

Nový Yeti – novo teda KaroQ – sa podľa oficiálnych vyhlásení predstaviteľov značky predstaví ešte tento rok. Podľa šíriacich sa informácií auto oproti aktuálnej generácii výrazne povyrastie. Technicky aj dizajnovo to bude pravdepodobne dvojča Seatu Ateca, avšak s prednou časťou vychádzajúce zo stylingu Škody KodiaQ. Oba koncernové modely by mal vyrábať škodovácky závod v Kvasinách.

Automobilka Škoda chystá ešte ďalšie SUV. Počas ďalších dvoch rokov by mala v Európe predstaviť až dva ďalšie modely SUV. Na čínsky trh sa chystá ďalšia karosárska varianta modelu KodiaQ Coupé, ktoré bude predstavovať módne SUV so zníženou zadnou časťou, ktoré dorazí v sériovom vyhotovení v roku 2018 alebo 2019.

(šr)

 

 

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov