Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Posledný Rolls-Royce Phantom VII má už svojho majiteľa

Bezpochýb sa končí jedna slávna éra spoločnosti Rolls-Royce. Výrobné linky tohto producenta luxusných automobilov totiž opustil posledný kus modelu Rolls-Royce Phantom VII a po trinástich rokoch sa jeho výroba ukončila.

 

Posledný Phantom má predĺženú karosériu. Rázvor narástol o 250 mm a celková dĺžka automobilu sa zastavila na čísle 6029 mm. Pohonnou jednotkou je masívny atmosférický motor s objemom 6,75 litra konštrukcie V12 s výkonom 338 kW (460 koní) a 720 Nm krútiaceho momentu.

 

To znamená, že Rolls-Royce Phantom VII dokáže zrýchliť z 0 na 100 km/h za 6,2 sekundy a maximálna rýchlosť sa zastaví na 240 km/h. Vzhľadom k váhe, ktorá atakuje hranicu 2 550 kilogramov a nadmierou luxusu, ktorú toto vozidlo poskytuje, sa jedná o hodnoty nadpriemerné. Cena auto nebola zverejnená.

 

Vo vnútri kabíny na vás čaká okúzľujúci interiér s drobnými detailmi odkazujúcimi na zaoceánsku loď. Napríklad centrálne hodiny v palubnej doske sú štylizované ako niekdajšie námorné prístroje a majú prepracovanú lunetu, ktorá po boku ukazuje 24 časových pásiem.

 

Šťastný solventný majiteľ posledného Phantomu sa tiež môže tešiť na ručne vyrezávané obloženie dverí a panel prístrojovej dosky pred spolujazdcom, kde je vyobrazená spomínaná loď. Koberčeky z ovčej vlny sú už len nepatrným detailom, ktorý podkreslí precíznosť celého vozu.

-jj-

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov