Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Terminátorovi sa páči elektrické SUV Mercedes-Benz G-Wagen Kreisel

Arnold Schwarzenegger pomáha rakúskej firme Kreisel popularizovať nový elektrický automobil Triedy G Kreisel.

Známeho herca a bývalého guvernéra štátu Kalifornia Arnolda Schwarzeneggera sme už videli šoférovať vlastné vozidlo Hummer, Unimog a dokonca aj tank. Bývalý Mister Universe je ale tiež silným zastancom ekologických foriem dopravy a obľubuje najmä nové luxusné elektrické vozidlá na cesty aj do terénu.

Príloha bez názvu 00118

Hviezda filmov Terminator to demonštrovala aj pri nedávnej prezentácii prototypu nového  luxusného elektrického SUV Mercedes-Benz G-Wagen Kreisel v známom lyžiarskom stredisku Hahnenkamm v Kitzbüheli v Rakúsku.

Po zoznámení sa s luxusným elektricky poháňanom SUV Kreisela povedal: „Je to úžasné rýchle a bezpečné off-road vozidlo na čistý elektrický pohon. Sen sa stal skutočnosťou!“ A dodal: „Hasta la vista, fosílne palivá.“

Kreisel je strojárska firma, so sídlom vo Freistadte, Rakúsko, a špecializuje sa na elektrické automobilové technológie.

Elektrické vozidlo MB Triedy G poháňa dvojica elektromotorov, po jednom na každej náprave pre pohon všetkých kolies, ktoré spolu produkujú ekvivalentný výkon 310 kW/482 koní. To je dosť pre šprint aj športového vozidla z 0 na 100 km/h za 5,6 sekundy. Batéria má kapacitu 80-kilowatt hodín, ale Kreisel sa ju chystá ešte zvýšiť. Predvedené vozidlo sa môže pochváliť aj 30-kilometrovým dojazdom na jedno nabitie a až na 80 percent kapacity sa batérie nabijú za iba 25 minút.

Vozidlo je na pohľad identické s mercedesomTriedy G okrem niekoľkých estetických vylepšení z dielne Kreisela. V kabíne dizajnéri ponechali kvalitné prvky z Triedy G na svojom mieste, pričom všetky pôvodné prístroje sú prispôsobené tak, aby vyhovovali novému elektrickému hardwaru.

(šr)

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov