Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Shelby oslávi polstoročie limitovanou edíciou Ford Mustang GT Super Snake

Spoločnosť Shelby American pripravila pri príležitosti 50. výročia limitovanú edíciu modelu Ford Mustang GT Super Snake. Na trh sa dostane len 500 kusov, pričom cena jedného vozidla sa pohybuje okolo 70.000 dolárov (65.330 eur).

Shelby_01  Shelby_02

Shelby_03  Shelby_05

Každý výročný Super Snake ponesie špeciálny Shelbyho bodykit. To znamená novú kapotu, nové spojlery, hmlovky, mriežku chladiča alebo zadný nárazník s difúzorom. V interiéri sa nachádzajú nové sedadlá s logom Shelby a podobné logo sa nachádza aj na koberčekoch, výplniach dverí alebo na novej prístrojovej doske, doplnenej o špeciálne prídavné budíky.

Shelby_08  Shelby_10

Shelby_12  Shelby_13

V každom voze pochopiteľne nechýba ani plaketa, označujúca číslo automobilu v rámci limitovanej edície. Shelby a Ford Performance spolupracovali na vylepšení tlmičov a modernizovaní brzdového systému. Parametre upraveného modelu sú aj pre fajnšmekrov nesmierne lákavé. Pod kapotou si budú môcť zákazníci vyberať z dvoch rôzne naladených verzií motoru, ktoré sa líšia najmä použitým kompresorom.

Shelby_09  Shelby_07

Shelby_11  Shelby_04

Štandardný päťlitrový osemvalec od Fordu dostane mechanický kompresor buď Whipple alebo Kenne Bell a podľa toho ponúkne buď 670 koní (492 kW) alebo 750 koní (551 kW). Silnejšia verzia si navyše nesie aj ďalšie vylepšenie. Je ním kompletne posilnený chladiaci systém alebo kardan a poloosi od Ford Performance. Zrýchlenie z pokoja na stovku zvládne silnejšia verzia za 3,5 sekundy.

-jj-

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov