Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Toyota: GT86 CUP v roku 2017

Pohárová súťaž GT86 Cup, ktorú spoločnosť TOYOTA Motorsport GmbH (TMG) usporadúva na začiatku piatej súťažnej sezóny 25. marca 2017, ponúkne vozidlo s novým vzhľadom, aktualizované pravidlá, atraktívne ceny a nižší registračný poplatok.

Pohárová súťaž GT86 Cup, ktorá sa koná  ako súčasť obľúbenej súťažnej série VLN na severnej slučke okruhu Nürburgring, si už vydobyla povesť jedného z cenovo najvýhodnejších pretekárskych podnikov. Teraz TMG túto súťaž podrobila ďalším úpravám v snahe prilákať ešte širšie pole pretekárskych jazdcov.

gt86-cup-2016-4      gt86-cup-2016-1

Od začiatku roka 2017 sa účastníci môžu tešiť na cenovo výhodnejší balík, ktorého súčasťou je nižší registračný poplatok: iba 1000 eur pre prihlášky podané do 30. januára 2017, resp. 1800 eur v neskoršom termíne.

Úspech bude opäť zaslúžene odmenený, a to cenami v objeme vyše 50 tis. eur za finálne umiestnenie v rámci šampionátu, vrátane ceny 20 tisíc eur pre víťazný tím a 12 tisíc eur pre finalistu na druhom mieste. Tím na treťom mieste dostane 8 tisíc eur a štvrtý v poradí potom 5 tisíc eur.

Aktualizované predpisy umožňujú vyššiu mieru flexibility, vrátane výpočtu finálneho umiestnenia na základe bodov získaných v ôsmich z deviatich pretekov v súlade so spätnou nominácií tímu. Vďaka dvom bodom za prvú štartovaciu pozíciu by sa mala zvýšiť aj atraktivita samotných kvalifikácií.

gt86-cup-2016-3

Ďalšou motiváciou je nová partnerská spolupráca so spoločnosťou BRM Chronographes. Majstri remeslá z BRM vytvoria kvalitné zákazkové hodinky poukazujúce na aktivity TMG v oblasti motoristického športu. Po jednom kuse takéhoto chronometra potom darom získa majiteľ a piloti víťazného tímu celého pohára.

Ďalšou novinkou súťaže GT86 Cup je zaradenie pretekov 24 hodín Nürburgringu v termíne 27. – 28. mája. Hoci nepôjde o preteky s bodovým ohodnotením, TMG ponúkne špeciálne stimuly a ceny, aby podporila účastníkov pohárovej súťaže aj v rámci jedného z najklasickejších vytrvalostných pretekov sveta.

V roku 2017 bude vylepšená aj praktická podpora priamo na trati: v rámci všetkých deviatich pohárových pretekov aj vytrvalostných pretekov 24 hodín Nürburgringu budú štandardne zabezpečené efektívne dodávky náhradných dielov a rýchla technická podpora. Podobnú službu ponúkne aj dodávateľ pneumatík Pirelli, oficiálny partner pohára, ktorý zaistí prvotriednu podporu a skúsenosti, aby všetci účastníci maximálne zužitkovali potenciál svojich vozidiel CS-Cup za akýchkoľvek podmienok.

Do pohárovej súťaže sa v závodnej sezóne 2017 zapája ďalší oficiálny partner Ravenol, ktorý bude ako sponzor dodávať špičkové oleje a mazivá pre všetky vozidlá CS-Cup.

Typickým znakom pohárovej série aj naďalej zostáva faktor zábavy, pozoruhodná spoľahlivosť a nízke náklady. Novoprichádzajúci účastníci sa navyše pochvália aj novou podobou svojich vozidiel. Všetky nové vozidlá CS-Cup budú mať modernizovaný exteriér sériovo vyrábaných modelov GT86. Existujúcim účastníkom bude ponúknutá technická podpora pri modernizácii ich vlastných vozidiel.

Ak sa účastník prihlási do súťaže GT86 Cup, môže si Toyotu CS-Cup zakúpiť za cenu 45 900 euro (plus DPH). Záujemcovia z Nemecka navyše môžu využiť výhodné podmienky financovania prostredníctvom spoločnosti TOYOTA Kreditbank.

Toyota, dk

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov