Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Mitsubishi na Slovensku v roku 2016 rekordne.

Spoločnosť M Motors SK, výhradný dovozca vozidiel značky Mitsubishi na Slovensko, pokračovala aj v roku 2016 v rastúcom trende predaja. Značka Mitsubishi dosiahla trhový podiel 1,39% a medziročný nárast predaja o 5,14%.

Mitsubishi ASX 2017

Najžiadanejším modelom v minulom bol vlani už tradične bestseller Mitsubishi ASX. S rekordnými 765 predanými vozidlami a s nárastom +7,9% si tak upevnil pozíciu lídra v modelovom mixe značky. Obľúbenou stálicou medzi zákazníkmi zostal Outlander s 377 registrovanými vozidlami a s medziročným nárastom +1,1%. Pre ASX aj Outlander bol minulý rok v znamení najvyššieho predaja vôbec, čo je najlepší výsledok od začiatku ich predaja na slovenskom trhu. Novým hitom s najväčším medziročným nárastom predaja o +42,3% sa vlani stal pick-up Mitsubishi L200 novej piatej generácie. S celkovo 74 predanými vozidlami v uplynulom roku zabodovala nová L200 najmä vo fleetových predajoch ako napr. pre spoločnosti Slovenská elektrizačná prenosová sústava (SEPS), Stredoslovenská vodárenská prevádzková spoločnosť či Mestské lesy Košice.

“Som veľmi rád, že sa značke Mitsubishi na našom trhu darí. Predaje v posledných rokoch potvrdzujú, že u slovenských zákazníkov sa vozidlá s logom troch diamantov tešia čoraz väčšej obľube,” komentuje Martin Saitz a dodáva:” Základom úspechu je popri ideálnej modelovej ponuke na mieru šitej súčasným trendom a aktuálnym potrebám zákazníkov aj ústretová cenová politika. To všetko podčiarknuté stabilnou dílerskou sieťou s optimálnym pokrytím celého územia Slovenska tak, aby sme boli zákazníkovi Mitsubishi čo najbližšie a ponúkli mu okrem spoľahlivých a technologicky vyspelých vozidiel aj komfort ľahko a rýchlo dostupných servisných služieb“.

Rok 2017 bude pre Mitsubishi Motors výnimočný, najstaršia japonská automobilová spoločnosť v ňom totiž oslávi 100. výročie – v roku 1917 predstavila Model A, svoje prvé sériovo vyrábané vozidlo. Navyše je to presne osemdesiat rokov odkedy Mitsubishi v roku 1937 skonštruovalo vôbec prvé japonské vozidlo s pohonom všetkých kolies 4WD (model PX33) a stalo sa tak technologickým lídrom v oblasti výroby vozidiel s pohonom všetkých kolies.

Na slovenskom trhu odštartuje Mitsubishi ďalší rok uvedením hneď dvoch noviniek, najpredávanejších modelov ASX a Outlander v modernizovanom prevedení pre rok 2017. Rodinný crossover Mitsubishi ASX absolvoval výrazný facelift a SUV Mitsubishi Outlander poskytne množstvo vylepšení v oblasti bezpečnostných technológií a komfortu. Základom modelového radu Mitsubishi teda aj naďalej zostávajú čoraz obľúbenejšie vozidlá kategórie SUV, ktorých ponuka bude koncom tohto roka rozšírená o úplne nový model.

Mitsubishi, dk

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov