Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Autosalón vo Viedni

Neďaleko od Bratislavy sa práve koná zaujímavý autosalón. Aké novinky tam návštevníci nájdu? Oplatí sa merať cestu do Viedne?

  

  

Tradičný autosalón v dvoch výstavných halách ponúka zaujímavú zostavu automobilov. Na ploche svoje stánky rozložilo takmer 40 automobilových značiek, ktoré vystavujú komplexnú zostavu svojich modelov. A hoci sa na salóne neuskutoční žiadna svetová premiéra, na výstave nechýba viacero noviniek, ktoré našinec naživo ešte nevidel.

  

  

Škoda na svojej ploche ukázala omladenú Octaviu, ktorej popri iných modeloch sekunduje aj SUV Škoda Kodiaq. V tesnom susedstve návštevníci nájdu nový VW Golf. Seat sa zasa pochválil omladeným modelovým radom Leon. Slovenských motoristov by mohla zaujať možnosť na vlastnú kožu si vyskúšať napríklad modely Hyundai i30, Kia Rio, Mercerdes-Benz triedy E aj vo verzii All-Terrain Honda Civic, Nissan Micra, Peugeoty 3008 a 5008, Mini Countryman, BMW 5, Renaulty Scénic, Grand Scénic a Koleos, Ford Kuga, Suzuki Ignis, Toyota C-HR, Alfa Romeo Giulia… Lákadlom pre oči budú určite aj Honda NSX, či modely u nás nepredávanej značky Infiniti.

  

  

A samozrejme, na výstave si prídu na svoje aj nadšenci skutočných automobilových skvostov. Kde inde by ste na jednom mieste mohli snívať pri pohľade do expozícií značiek Bentley, Bugatti, Lamborghini, Maserati, Rolls Royce, Abarth či Tesla.

Ak vás možnosť navštíviť autosalón vo Viedni zaujala, odporúčame kúpiť si lístky cez internet. Cena víkendového lístka je totiž v takom prípade 11 €, zatiaľ čo na mieste zaň zaplatíte až 13,50 €. Autosalón je pre návštevníkov otvorený od štvrtka do nedele v čase 09:00 až 18:00 hod.

  

Peter Lacena, foto: autor

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov