Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Tesle vyrastá konkurencia, Lucid Motors predstavila elektromobil Air

Fanúšikovia elektrických automobilov Tesla pozor, v meste sa objavil nový šerif! Spoločnosť Lucid Motors odhalila svoj prvý projekt, ktorým je nádherný koncept nazvaný Lucid Air. Ten by mal posunúť elektrické superautá na novú úroveň.

LA_02  LA_04

Cena nového elektrického automobilu Lucid Air by sa mala v zámorí pohybovať okolo 160.000 USD (153.300 eur). Firma Lucid Motors vznikla už v roku 2007, no vtedy ešte pod názvom Atieva. Založili ju Bernard Tse, pôvodne viceprezident Tesla Motors, a Sam Weng, spoluzakladateľ sieťovej spoločnosti Astoria Networks. Ich pôvodnou pracovnou náplňou bolo vyvíjať pokročilé batérie a BMS, teda systémy pre monitorovanie a riadenie batérií elektromobilov a plug-in hybridov.

LA_03  LA_05

LA_06  LA_01

Pri zverejnenom koncepte sa počíta s dvoma elektromotormi, z ktorých každý si vezme na starosti jednu nápravu. Celkovo majú produkovať 735 kW (1 000 koní), čo postačí na zrýchlenia z pokoja na stovku za 2,5 sekundy. Sedan Air sa teda úplne vyrovná akcelerácii Tesly Model S P100D. K dispozícii budú dva pakety lithium-iontových batérií, z ktorých štandard počíta s 100 kWh. Za príplatok je však možné navýšiť kapacitu na 130 kWh a tým aj dojazd na 644 kilometrov.

LA_10  LA_08

LA_07  LA_09

Okrem toho sa model Air môže pochváliť krátkymi prevismi, ktorým spoločnosť robí skutočne veľký rázvor. Ten sľubuje veľa miesta na sedenie hlavne na zadných sedadlách, pričom cestujúcich bude obklopovať záplava kože. Okrem toho môžu počítať s dvoma interaktívnymi displejmi. Vpredu sa potom objaví minimalistická palubná doska s ďalšími dvoma displejmi tvoriacimi prístrojový štít.

-jj-

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov