Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Lamborghini múzeum opäť otvorilo svoje dvere

Talianska obec Sant’Agata Bolognese je domovom Múzea Lamborghini, ktoré sa nachádza v nádhernom a nedávno renovovanom priestore. Hoci tam nenájdete rozsahom najväčšiu automobilovú kolekciu, určite oceníte celkový dojem z dizajnu múzea a neuveriteľných „Lambo“ modelov.

LM_02  LM_03

Súčasťou pôsobivej opravy múzea bolo aj zavedenie multimediálnych prvkov, pričom hostí privíta pri vstupe do areálu zvuk z Aventadora a Huracanu. Akonáhle sa tak stane, všetci návštevníci doslova vzápätí zakopnú o vynikajúci model 350 GT a inovatívne motory.

LM_04  LM_05

Zbierka múzea pozostáva aj z ďalších atraktívnych modelov ako Diablo VT 4×4, koncept P140, auta z karbónových vlákien Sesto Elemento, či prekvapujúci Asterion. Čo sa týka v súčasnosti populárnej verzie SUV, projekt počíta s modelom LM002 „Rambo Lambo“, ktorý je vystavený spoločne s konceptom Urusu.

LM_06  LM_07

Odhliadnuc od uvedených atrakcií, môžete očakávať v múzeu kompletný line-up Lamborghini od modelu 400GT až po Aventador. Nesmieme zabudnúť ani na pretekársky svet a časy zo začiatkov 90-tich rokoch, keď značka Lamborghini bola súčasťou kolotoča F1. Ozdobou múzea sú aj modely Diablo GTR, Gallardo, pričom Huracan vo verzii Super Trofeo doslova vyráža dych.

LM_08  LM_09

Lamborghini múzeum otvorilo svoje brány po prvý raz v roku 2001. Teraz je znovu otvorené a je súčasťou Miura Tour, ktorá je určená pre 20 talianskych klasických výrobcov superáut. Tie sa predstavia v jazde na 500 km po území Apeninského polostrova.

-jj-

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov