Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Historické Grand Prix Zandvoort: dvojitá oslava pre BMW

BMW tento rok oslavuje 100 rokov od začiatku prvej zmienky o značke. Druhý významný míľnik oslavujú s modelom 02, od ktorého prvej sériovej produkcie uplynulo už 50 rokov.

Model 02 bol pre automobilku veľmi významným kúskom. Automobil totiž začal úspešnú kariéru malých a ľahko ovládateľných vozidiel. Bol to tiež jeden z prvých modelov, ktoré pomohli BMW povstať z takmer bankrotu a zlúčeniu s koncernom Daimler.

BMW a motoristický šport patria k sebe. Pri príležitosti oslavy výročia automobilky a modelu 02 pripravila značka podujatie na Grand Prix Zandvoort. Na okruhu pretekali prevažne „klasické“ vozidlá série 02.

Tento model bol veľmi obľúbený u fanúšikov BMW a získal množstvo motoristických úspechov. Spolu s modelmi 2002 boli na okruhu tiež špeciálne vozidlá 3.0 CSL, ktoré boli predchodcami prvého modelu 6 (e24).

BMW 3.0 CSL

Na akcii sa zúčastnili tiež známe motoristické legendy, ako napríklad Prinz Leopold von Bayern alebo Harald Grohs. Tí reprezentovali značku BMW na pretekoch DTM. Ďalšie známe legendy Jan Lammers alebo Michael Bleekemolen jazdili na modeli BMW M1 Procar.

Na okruhu Zandvoort počas zahrievacieho kola „nekrúžili“ BMW M6 Safety Car, ale modely 2002 s moderným 2002 Hommage a 3.0 CSL s moderným 3.0 CSL Hommage R. Obe novinky bolo možné obdivovať vedľa seba.

Všetky „klasické“ vozidlá 2002 a 3.0 CSL jazdili tiež ulicami Zandvoortu na prezentáciu tohto významného podujatia. Legendárne automobily boli vystavené v depe, kde si ich mohli návštevníci detailne prehliadnuť.

MM, BMW

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov