Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Hyundai Motorsport skladá posádky pre sezónu 2017 vo WRC

Tím Hyundai Motorsport oznámil, že predĺžil zmluvu, podľa ktorej španielsky pilot Dani Sordo zostane jazdcom tímu do konca roka 2018.

Sordo zohral významnú rolu pri etablovaní tímu Hyundai Motorsport na majstrovstvách sveta v automobilových súťažiach FIA World Rally Championship (WRC) v uplynulých rokoch. Spolu so svojim spolujazdcom Marcom Martím sa zaslúžil o trvalé zvyšovanie výkonnosti tímu od jeho debutu vo WRC v roku 2014.

Španielska posádka sa umiestnila na druhom mieste na Rally Deutschland pred dvoma rokmi, čím prispela k historickému výsledku tímu 1-2 a na Rally de España v roku 2015 skončila ako tretia. Duo patrí pravidelne k najrýchlejším posádkam poľa a uplynulý víkend opäť vybojovalo druhé miesto na Rally Deutschland, čím zopakovala svoj doteraz najlepší výsledok.

Šéf tímu Michel Nandan: „,,Sme veľmi radi, že môžeme pokračovať v spolupráci s Danim a nadviazať na naše úvodné roky vo WRC. Odkedy sme sa v roku 2014 vrátili na majstrovstvá sveta v automobilových súťažiach, Dani patril k rozhodujúcim členom nášho tímu. Je motivovaný a konzistentný a pomáha nám pri vývoji automobilu na súťažiach aj mimo nich. Zdieľame spolu veľa šťastných spomienok, vrátane vynikajúceho výsledku z uplynulého víkendu.  Teraz sa môžeme tešiť na ešte pozitívnejší progres v budúcnosti.“

Sordo: „,,Hyundai Motorsport sa stal pre mňa druhou rodinou, preto som rád, že sme predĺžili moju zmluvu o dve ďalšie sezóny. Mal som šťastnú príležitosť a prispieť k tomu, ako tento mladý tím iba za niekoľko rokov vyrástol na vážneho konkurenta. Som veľmi rád, že budem môcť vidieť, čo vyvinieme pre budúcnosť, predovšetkým s ohľadom na nové technické propozície. Mojim cieľom je pravidelne bojovať o víťazstvá a popredné umiestnenia vo WRC a viem, že je to realistický cieľ s týmto tímom. V roku 2016 sme mali doteraz najúspešnejšiu sezónu, no som si vedomý, že máme ešte veľa pred sebou v tejto sezóne aj v ďalších.“ 

Hyundai, dk

 

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov