Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Paríž 2016: inovovaný Hyundai i10

V rámci omladzovacej kúry dostal Hyundai i10 nielen dizajnérske úpravy, ale aj modernú multimediálnu výbavu a vyspelé asistenčné systémy.

hyundai i10.3  hyundai i10.4

Omladený dizajn sa na prvý pohľad prezentuje prepracovanou prednou maskou s okrúhlymi LED reflektormi denného svietenia, ako aj novým predným a zadným nárazníkom. Po vzore prednej masky dostali kruhový tvar aj zadné svetlá do hmly. Záujmu dizajnérov neunikli ani zadné skupinové svetlá.

Do kabíny prinášajú osviežene nielen nové červené poťahy sedadiel ako aj možnosť vybrať si farebné ladenie interiéru. Po novom sú na výber štyri alternatívy – modrá, oranžová, béžová a klasická čierna.

hyundai i10.6  hyundai i10.5

Popri dizajnových zmenách sa v Hyundai sústredili aj na vylepšenie techniky. Podvozok dostal väčšie predné pružné dorazy pruženia a modifikáciou prešiel aj prevod hrebeňového riadenia. Zákazníci môžu počítať aj s novým dizajnov diskov kolies.

Rovnako ako jeho predchodca sa nový Hyundai i10 bude vyrábať s dvoma osvedčenými benzínovými motormi – trojvalcom s objemom 1,0 litra a štvorvalcom 1,25 litra, poháňajúcimi predné kolesá prostredníctvom 5-stupňovej manuálnej prevodovky. Pri väčšom motore sa na želanie montuje 4-stupňová automatická prevodovka. Zvlášť úsporný model BlueDrive™, konštrukčne vychádzajúci z verzie 1.0 je vybavený osobitnými technickými prvkami na zníženie spotreby paliva. Okrem toho je Hyundai i10 s motorom 1,0 litra priamo z výroby k dispozícii aj vo verzii adaptovanej pre skvapalnený ropný plyn (LPG).

Nový Hyundai i10 môže byť na želanie vybavený navigačným systémom s dotykovým displejom s uhlopriečkou 7 palcov. Systém prostredníctvom Apple CarPlay a Android Auto umožňuje optimálnu integráciu a bezpečné ovládanie všetkých funkcií smartfónov, využívajúcich operačné systémy iOS a Android. V záujme maximálnej aktuálnosti navigačný systém zahŕňa na 7 rokov predplatené služby LIVE Services, poskytujúce dopravné informácie v reálnom čase, lokálne správy o počasí, body záujmu ako aj informácie o stacionárnych radaroch a rýchlostných kamerách v štátoch, kde je to zákonom povolené. Hyundai i10 je jediným automobilom svojej triedy, ktorý poskytuje Android Auto, Apple CarPlay a LIVE Services v jedinom systéme infotainmentu.

hyundai i10.2

Z hľadiska bezpečnosti nový Hyundai i10 prichádza s dvoma vyspelými asistenčnými systémami, ktoré pomáhajú predchádzať nehodám: protikolíznym výstražným systémom FCWS (Front Collision Warning System) a asistenčným systémom na udržiavanie vozidla v jazdnom pruhu LDWS (Lane Departure Warning System). Obidva systémy na zbieranie vstupných dát využívajú prednú kameru. FCWS akusticky a vizuálne upozorňuje vodiča ak sa odstup Hyundai i10 od vozidla idúceho vpredu skráti natoľko, že hrozí riziko kolízie. LDWS pri rýchlosti nad 60 km/h monitoruje čiary vodorovného dopravného značenia jazdných pruhov na ceste a akusticky upozorní vodiča keď má automobil tendenciu vybočiť z jazdného pruhu bez zapnutých smerových svetiel na príslušnej strane.

Modernizovaný Hyundai i10 bude mať svetovú výstavnú premiéru na autosalóne v Paríži začiatkom októbra 2016.

Hyundai (pl)

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov