Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Audi začalo v Číne s výrobou prevodoviek

Továrne na výrobu automobilov potrebujú tiež výrobné haly pre ďalšie komponenty. Združenie továrni do jednej krajiny je tak pre automobilku výhodným krokom. Preto sa Audi rozhodlo začať vyrábať prevodovky pre svoje vozidlá v Číne, kde už má tiež výrobné haly na niektoré modely.

V tomto prípade však nejde o postavenie novej továrne, iba o výrobu nového typu prevodovky v už postavenej koncernovej továrni Volkswagen. Tá stojí v meste Tianjin a bude vyrábať nové 7-stupňové prevodovky S-Tronic DL 382.

Nové diely budú montovať do modelu Audi A4 L, ktorý je dostupný výhradne na trhu v Číne. V prístavnom severočínskom meste Tianjin plánuje Audi vyrobiť až 240 tisíc prevodoviek S-Tronic ročne.

Pri plnej kapacite výroby bude v továrni zamestnaných 1 000 zamestnancov. V ďalšom období plánujú rozšíriť výrobné kapacity až na dvojnásobné čísla. Továreň má tiež vynikajúce výsledky v oblasti šetrenia nákladov na výrobu.

Systém rekuperácie tepla, ktorý je namontovaný na streche umožní šetriť energiu vďaka plnému využitiu denného svetla. Nová 7-stupňová prevodovka S-Tronic bude tiež použitá v modeloch druhej generácie platformy MLB (vozidlá s pozdĺžne umiestneným motorom).

V modeli A4 L bude spojená s motorom 2,0 TFSI, s ktorým vytvára kombináciu úspornej a dynamickej jazdy. Vo svojom segmente je to najúspornejšie vozidlo s najmenšími hodnotami CO2 a predaj bude spustený už tento mesiac.

Volkswagen Group vyrába dvojspojkové prevodovky pre platformu MQB (priečne uložený motor) od roku 2014. Akcionármi továrne v Tianjin sú Audi AG a Volkswagen Group China. Prezident spoločnosti Volkswagen Group China, Dr. Jochem Heizmann, uviedol, že továreň s výrobou nových prevodoviek vytvára synergiu medzi koncernovými značkami.

Audi pôsobí v Číne už od roku 1988 a odvtedy vedie predaje v oblasti prémiovej triedy. V severočínskom meste Changchun vyrábajú modely A6 L, A4 L, Q5 a Q3. Druhá továreň v meste Foshan vyrába modely A3 sedan a Sportback.

MM, Audi

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov