Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Škoda Kodiaq: odhaľovanie pokračuje

Škoda Kodiaq, ktorú ofociálne predstavia 1. septembra, pomaly prichádza na svetlo svetlo sveta. Škoda dnes uverejnila definitívnu podobu interiéru očakávaného SUV.

Prvé snímky modelu dokazujú, že aj v interiéri vsádza ŠKODA na moderný, čistý a výrazný dizajnový jazyk. Súčasne ukazujú vysoké a nekompromisné nároky značky na funkčnosť a spracovanie. Nové meradlá stanovuje ŠKODA v oblasti priestrannosti – model KODIAQ ponúka najväčší batožinový priestor v triede a na prianie bude dodávaný aj v sedemmiestnej verzii.

07_Kodiaq_dashboard      08_Kodiaq_glass_display

Interiér vozidla ŠKODA KODIAQ pôsobí výrazne, robustne a súčasne víta cestujúcich priateľským charakterom. Podobne ako u ostatných modelov značky ŠKODA je nielen moderný a elegantný, ale zodpovedá aj požiadavkám kladeným na automobily kategórie SUV. Každý detail ukazuje čistotu a precíznosť, forma a funkcia sú v očividnom súlade.

Expresívne a elegantne navrhnutá prístrojová doska vsádza na prehľadnosť. Je rozdelená na dve symetrické zóny určené pre vodiča a spolujazdca. Výrazné vertikálne prvky, ako napr. štyri veľké výduchy ventilácie, sú charakteristickým poznávacím znamením interiéru. Dva prostredné výduchy obklopujú rozmerný displej palubného infotainment systému. Jeho hrany pokračujú v hornej časti prístrojovej dosky a tvoria trapézovitý motív, pripomínajúci podobný detail na prednej kapote modelu ŠKODA KODIAQ. Veľký displej je navrhnutý v ušľachtilom dizajne pripomínajúcom sklo. Ovládanie je Simply Clever, logické a intuitívne. Všetky ovládače a funkcie sú ľahko dostupné a intuitívne koncipované. Sedadlá sú vyrobené z kvalitných materiálov a pri sedení poskytujú vodičovi aj spolujazdcovi vysokú mieru pohodlia.

10_Kodiaq_boot01       06_Kodiaq_rear_seats04_3rd_row

Typickým poznávacím znamením vozidiel značky ŠKODA je tiež nadpriemerná ponuka miesta v interiéri, ktorá stanovuje meradlá v triede. Konštruktéri modelu KODIAQ dokázali vyťažiť z vonkajších rozmerov – dĺžka 4,70 m a šírka 1,88 m – pre interiér maximum. Na prianie sa prvýkrát ponúka toto SUV dokonca aj s tretím radom sedadiel. Vďaka možnostiam sklápania, pozdĺžneho posunu zadných sedadiel a nastaveniu sklonu operadiel sa môže interiér modelu KODIAQ pružne prispôsobiť aktuálnym prepravným potrebám čo do počtu osôb aj množstva batožiny. S objemom 720 až 2065 l (pri sklopených sedadlách) ponúka päťmiestna ŠKODA KODIAQ najväčší priestor pre batožinu vo svojej triede.

Na prianie dodávané prvky ako je vyhrievaný volant prispievajú k vysokej úrovni komfortu. To platí aj pre viac ako 30 Simply Clever riešení, vrátane ochrany hrán dverí, elektricky ovládanej detskej poistky v zadných dverách alebo opierky hlavy poskytujúcej oporu pri spaní.

Nová ŠKODA KODIAQ oslávi svetovú premiéru 1. septembra 2016 v Berlíne. Pôsobivú inscenáciu s prvkami filmu, hudby a tanca bude spoločnosť ŠKODA AUTO prenášať od 19:00 hod naživo cez internet.

Škoda, dk

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov