Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Bristol sa vracia

Parádny klasický roadster Bullet na stovku vyrazí za 3,8 ekundy.

Bristol, malovýrobca, ktorý ručne stavia šporťáky podľa klasickej britskej školy, sa vracia na scénu. Po vynútenom konci v roku 2011 začína novú éru s modelom Bullet. Príchod klasického roadstera oznámili už pred rokom.

bristol-bullet.2

Bullet znamená po anglicky strela a niekto v jeho ladných tvaroch môže nájsť inšpiráciu projektilom. Vozidlo spája klasickú britskú školu s moderným poňatím. Hoci dizajn pochádza od nemenovanej talianskej karosárne, znalci  by v tvare novinky odhalili inšpiráciu príťažlivým  automobilom Bristolom 405 Drophead z polovice päťdesiatych rokov.

bristol-bullet.3  bristol-bullet.3

Bristol vyrábal do konca päťdesiatych rokov autá s motormi z predvojnových BMW, od roku 1961 montoval pod kapoty svojich vozidiel osemvalce od automobilky Chrysler. Obrodená značka sa dnes vracia k osemvalcom od BMW. Bullet dostane atmosférický 4,8-litrový vidlicový osemvalec s výkonom 272 kW/370 k, spojený s manuálnou prevodovkou alebo príplatkovým automatom.

Dvojmiestny roadster má dĺžku 4,2 metra, široký je 1,86 m a vysoký 1,2. Pochváliť sa môže mušou váhou. Na 1 100 kilogramov hmotnosti sa konštruktéri dostali aj vďaka využitiu karbónu na stavbu karosérie a podvozku z hliníka.

Na stovku tak „strela“ vystrelí za 3,8 sekundy a uháňať vie až dvestopäťdesiatkou (elektronicky obmedzenou).

Výroba má začať budúci rok, kedy Bristol oslávi sedemdesiat rokov od výroby prvého vozidla. Vzniknúť má iba 70 exemplárov. Auto budú vyrábať , ako velí tradícia Bristolu, ručne. Postaviť jedno auto vraj trvá dva týždne.

Bristol (šr)

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov