Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Fernando Alonso porovnával v Estorile novú Hondu NSX a F1

Pretekár F1 a v súčasnosti pilot stajne McLaren Honda Fernando Alonso využil prestávku v seriáli a otestoval nový športový hybrid Honda NSX. K zaujímavému stretnutiu špičkového pretekára a japonskej značky došlo na historickom okruhu v portugalskom Estorile neďaleko Lisabonu.

FERNANDO ALONSO AL VOLANTE DEL NUEVO HONDA NSX EN EL CIRCUITO DE ESTORIL  FERNANDO ALONSO AL VOLANTE DEL NUEVO HONDA NSX EN EL CIRCUITO DE ESTORIL

Hybridní superšport je poháňaný 3,5-litrovým vidlicovým šesťvalcom s dvoma turbodúchadlami typu, ktorý doplňujú tri elektromotory. Výsledkom tejto kombinácie je výkon 428 kW a krútiaci moment 645 N.m.

FERNANDO ALONSO AL VOLANTE DEL NUEVO HONDA NSX EN EL CIRCUITO DE ESTORIL  FERNANDO ALONSO AL VOLANTE DEL NUEVO HONDA NSX EN EL CIRCUITO DE ESTORIL

Za veľkého záujmu najmä španielskych a portugalských médií prezradil Alonso svoje nové poznatky o modele NSX. „Čo sa týka samotného šoférovania, tak ma príjemne prekvapili brzdy. Celkový dojem pri vedení tohto automobilu nie je vôbec vzdialený pocitom, ktoré prežívate v kokpite formule 1,“ prezradil Alonso.

FERNANDO ALONSO AL VOLANTE DEL NUEVO HONDA NSX EN EL CIRCUITO DE ESTORIL  Honda_NSX_Alonso_08

Španielsky pretekár na tlačovej konferencii po testovacích jazdách ďalej pokračoval v komparácii NSX s „efjednotkou“: „Šoférovanie NSX je jemnejšie a pohodlnejšie ako v monoposte F1, pretože nemáte všetky ovládacie prvky na takom malom priestore, ako počas pretekov. Je to ako rozdiel medzi umeleckou kresbou a technickým kreslením.“

Honda_NSX_Alonso_09  Honda_NSX_Alonso_11

Okruh v Estorile nebol vybraný náhodou, pretože tu je prítomná silná asociácia s niekdajšou legendou F1 Ayrtonom Sennom. Práve nebohý brazílsky fenomén tam totiž nielenže vyhral Veľkú cenu Portugalska v roku 1985, ale bol súčasťou vývojárskeho kolektívu, ktorý sa podieľal na vzniku originálneho modelu Honda NSX v 80-tych rokoch minulého storočia.

Honda_NSX_Alonso_10  Honda_NSX_Alonso_02

Druhá generácia Hondy NSX sa začala sériovo vyrábať v americkom Marysville v štáte Ohio len počas tohto leta. Auto je vyzbrojené špeciálnymi kolesami, karbon-keramickými brzdami alebo interiérom čalúneným kombináciou kože a poťahov z alcantary. Súčasťou výroby tohto vozu je napríklad tucet patentovaných technológií šitých na mieru automobilu, vyrábaného na presnú objednávku zákazníka.

-jj-

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov