Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Poliaci si potykali s vlastným športiakom Arrinera Hussarya GT

Konečne si ho mohli obchytať aj domáci! Reč je o prototype poľského športového automobilu Arrinera Hussarya GT, ktorý nedávno zažiaril na Festivale rýchlosti v anglickom Goodwoode House. Začiatkom augusta sa konečne predstavil aj v uliciach poľských miest, kde vzbudil zaslúženú pozornosť.

Arrinera Hussarya GT_02  Arrinera Hussarya GT_01

Poľská túra pozostávala z troch mestských zastávok v Štetíne, Vroclave a Varšave. Hussarya GT vychádza z motoršportu, takže jej základ je postavený na trubkovom ráme, ktorý pokrýva karbonová karoséria. Pred zadnou nápravou sa nachádza vidlicový osemvalec, ktorý disponuje výkonom od 309 kW do 478 kW.

Arrinera Hussarya GT_03  Arrinera Hussarya GT_07

Veľký dôraz dali výrobcovia auta na nízku hmotnosť a vynikajúce jazdné vlastnosti. V základnom prevedení váží Hussarya GT okolo 1 250 kg. Motor ponúka mohutný krútiaci moment v rozmedzí od 580 do 810 Nm. Ten sa prenáša na zadné kolesá prostredníctvom šesťstupňovej sekvenčnej prevodovky Hewland LLS, ktorá má poloautomatické radenie páčkami pod volantom.

Arrinera Hussarya GT_04  Arrinera Hussarya GT_06

Hussarya GT je hotové auto s homologizáciou pre preteky GT4. Arrinera sľubuje ešte ďalšie testy počas tohto roku a až potom bude možné si zakúpiť jedno z troch vozov, ktoré v tejto sezóne plánuje vyrobiť. Cena automobilu sa údajne bude pohybovať okolo 135 000 libier (158 082 eur).

-jj-

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov