Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Audi vyrobilo v Ingolstadte už 1 milión modelov Q5

Úspešný model Audi Q5 oslavuje v týchto dňoch jubilejný míľnik. Z výrobných pásov v nemeckom Ingolstadte zišiel kus s poradovým číslom 1 milión.

Audi Q5 prišlo na trh v roku 2008 ako odpoveď na obrovský úspech konkurenčného vozidla BMW X3, ktoré bolo na trhu už od roku 2003. Audi Q5 bolo len druhým modelom z rodiny SUV od Audi a v súčasnosti sa očakáva príchod jeho druhej generácie.

Audi po celom svete predalo už viac ako 1,6 milióna modelov, čo znamená, že je to najúspešnejšie SUV vo svojej kategórii. Jubilejný miliónty kúsok z výrobnej linky v Ingolstadte mal modrú farbu Sepang Blue a bude doručený nemeckému zákazníkovi.

Audi Q5 predávajú vo viac ako 100 krajinách sveta a tak nie je prekvapením jeho obrovský predajný úspech. Pre dosiahnutie až 1,6 milióna predaných kusov veľmi pomohli trhy v Číne a Indii, kde sa Q5 tiež vyrába.

Alber Mayer, riaditeľ továrne Audi Ingolstadt uviedol, že je model Q5 skutočnou zárukou úspechu. Dosiahnutie jedného milióna vyrobených automobilov Q5 je vynikajúcim výsledkom celého teamu pracovníkov.

Minulý rok predalo Audi celosvetovo takmer 267 tisíc modelov Q5, čo je medziročný nárast o 8 %. Rok predtým tak predali len 247 446 kusov. V prvej polovici tohto roka zaznamenala značka nárast predaja o 4,7 % voči rovnakému obdobiu minulého roka.

V továrni v nemeckom Ingolstadte vyrobia zamestnanci každý deň až 650 vozidiel Audi Q5. Najdôležitejšími trhmi sú Čína, USA a Nemecko. Audi plánuje od septembra vyrábať model Q5 tiež v mexickej továrni San Jose Chiapa.

MM, Audi

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov