Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Red Bull Get on Top

Na Slovensku je silná základňa motocyklových pretekárov. Každoročne organizujú rôzne známe aj menej známe podujatia. Po viac ako desiatich rokoch sa opätovne stretnú nadšenci jednostopových vozidiel na kopcoch severného Slovenska v dedinke Porúbka neďaleko Žiliny.

Súťaž Red Bull Get on Top môžeme vo voľnom preklade preložiť ako „dostať sa na vrchol“. To je tiež cieľom pretekov, ktoré pred viac ako 10 rokmi prilákali množstvo známych aj neznámych motocyklových talentov.

Tohtoročný pretek bude nadväzovať po dlhoročnej pauze, počas ktorej sa mohli nadšenci zdokonaliť na vlastných kopcoch. Už 24. septembra 2016 sa tak opätovne stretne nielen elita v motocyklovom svete, aby si zmerala sily vo výjazde do strmého kopca, ale tiež neznámi jazdci.

Prvé dva ročníky patrili pretekárom z Českej Republiky. V roku 2001 súťaž vyhral Bohumil Poslední a o rok neskôr Milan Baroš. Motocyklisti zo Slovenska, ako napríklad Zlatko Novosád, Radek Matoška alebo Jaroslav Katriňák im však boli zdatnými súpermi.

Red Bull Get on Top 2016

Tento rok sa preto bude niesť v znamení odvety. Slovenskí jazdci tak budú môcť preukázať svoj talent a poraziť bratov spoza rieky Moravy. Strmá trať preverí všetkých pretekárov a nenájde sa ani jeden, ktorý by mal výhodu.

Prihlásiť sa môžu pretekári s motokrosovým alebo enduro motocyklom bez obmedzenia kubatúry. Nebude to však len súboj jazdca voči kopcu, ale tiež jazdec verzus jazdec. Pretekárom tak nebude stačiť poraziť len gravitáciu.

Po prvýkrát bude v Porúbke celosvetová premiéra konceptu dual up-hill, kde sa na štart postavia dvaja pretekári voči sebe. Na duel sa pripravuje tiež reprezentant Slovenska z Dakaru, Štefan Svitko.

Red Bull Get on Top po prvýkrát na Slovensku: http://win.gs/1ZcS1N3

Registrácia jazdcov bude onedlho na stránke: http://www.redbull.sk/getontop

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov