Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Opel predal už viac ako 750 000 kusov modelu Vivaro

Opel Vivaro je dielom spolupráce automobiliek Opel, Renault a Nissan. Model Vivaro patrí k tým obľúbenejším, Opel ho predal už viac ako 750 000 kusov.

Opel Vivaro je všestranným pomocníkom pre stavbárov, podnikateľov alebo taxikárov. Prvá generácia bola na trhu do roku 2014, kedy ju vystriedala aktuálna druhá generácia. Obdobný dizajn nájdeme tiež na súrodencoch Renault Traffic a aktuálnej novinky Nissan NV300.

Od začiatku produkcie v roku 2001 už model Vivaro presvedčil viac ako 750 000 zákazníkov, ktorí sa preňho rozhodli. Ako uviedla Steffen Raschingová, riaditeľka úžitkových vozidiel Opel, model Vivaro je najpredávanejším ľahkým úžitkovým vozidlom v ponuke Oplu.

V minulom roku vzrástli tržby za model Vivaro o 38 % voči roku 2014. Úspech Vivara je v jeho všestrannom použití. Pre zákazníkov je k dispozícii ako Combi, Van, samostatná kabína alebo kabína pre pasažierov s možnosťou ložnej plochy.

Opel Vivaro 750 000 kusov Opel Vivaro 750 000 kusov

Na pohon slúžia 4 vznetové motory s výkonom od 70 kW (95 k) do 107 kW (145 k). Najsilnejší variant je v ponuke s 1,6-litrovým biturbo motorom. Ten ponúkne krútiaci moment až 340 Nm. Maximálna rýchlosť v tejto konfigurácii je 183 km/h.

Verzia Combi je nielen praktickým vozidlom ako kancelária na kolesách, ale tiež plnohodnotným automobilom pre početnejšiu rodinu. Predné sedadlá sú nastaviteľné v 6-tich smeroch, trojlavica je pre pasažierov v druhom a treťom rade.

Opel Vivaro 750 000 kusov Opel Vivaro 750 000 kusov

Ďalšou výhodou je možnosť rýchlej konverzie z combi verzie na plnohodnotné sťahovacie vozidlo s objemom priestoru až 6 m3. V konfigurácii s jednou dvojlavicou, teda pre 6 ľudí, má objem batožinového priestoru stále dostatočné 4 m3.

Opel tiež demonštroval štýlovú verziu Vivaro Surf Concept, ktorá je určená pre 5 až 6 cestujúcich. Batožinový priestor v predĺženej verzii ponúkne 4 m3. Je tak ideálnym prepravníkom pre dlhšie surfy alebo objemnejšie predmety.

MM, Opel

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov