Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Škoda Fabia v limitovanej edícii Kofola

Nejde o prvoaprílový žart, Škoda skutočne predstavila model Fabia v limitovanej edícii Kofola. V spojení so známym výrobcom nealkoholického nápoja tak vznikol zaujímavý kúsok.

Škoda vyrobila už niekoľko limitovaných edícii z modelu Fabia. Ostatným kúskom je Fabia v edícii Kofola, ktorá poteší milovníkov tradičného českého nápoja. Škoda plánuje z „limitky“ vyrobiť len 99 kusov.

Jedinou pohonnou jednotkou bude štvorvalec 1,2 TSI s výkonom 66 kW (90 k). priemerná spotreba bude podľa automobilky len 4,7 l/100 km. Základná cena limitovanej edície začína na 364 420 Kč.

Škoda si s limitovanou edíciou posilňuje spoluprácu s týmto tradičných českým výrobcom. Automobilka už totiž dodala Kofole niekoľko modelov pre ich obchodných zástupcov.

Mladoboleslavská značka musela uspieť v ťažkom výberovom kole a presvedčiť manažment Kofoly. Tí ocenili nízke prevádzkové náklady a vysoká spoľahlivosť. Kofola tak na oplátku prepožičiava meno modelu Fabia.

Škoda Fabia edícia Kofola Škoda Fabia edícia Kofola

Jedinečnosť zaistí výroba len 99 kusov. Exteriér zaujme hnedým lakovaním Marrone. Automobil má v sériovej výbave 16-palcové disky s dizajnom Italia. Interiér je vyvedený do béžovej farby. Čalúnenie vychádza z najvyššej línie výbavy Style.

Do sériovej výbavy sa dostane tiež paket Style Plus s prémiovým ozvučením Škoda Surround, vyhrievaním predných sedadiel a paketom Simply Clever. Ten zahrňuje sieťový program, odkladaciu schránku v batožinovom priestore, odpadkový kôš vo dverách a držiak multimediálnych prístrojov.

Pre komfort nájdeme na palube multifunkčný volant, bezkľúčový prístup Kessy, 5-palcový dotykový displej Swing a Bluetooth. Špecifickou výbavou bude 15-litrová chladnička, ktorá sa ukotví na zadné sedadlo úchytmi pre bezpečnostný pás.

Box je napájaný z bežnej zásuvky na 12 V a dá sa prepnúť z režimu chladenia na ohrievanie. Ďalším bonusom budú vzorky výrobkov Kofola umiestnené v tejto chladničke.

MM, Škoda

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov