Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Predĺžený Jaguar XFL

Jaguar XF je automobil vyššej strednej triedy. Medzi konkurentmi musí bojovať o zákazníkov tiež na trhu v Číne. Tá je špecifická obľubou predĺžených modelov a tak Jaguar predstavil XFL.

Automobil bol podľa Jaguaru vyvinutý špeciálne pre čínsky trh. To nie je žiadnym prekvapením, nemecké trio Audi, BMW a Mercedes-Benz vyvíja svoje predĺžené verzie tiež špeciálne pre tento trh.

Dlhý rázvor umožní cestovať zadným pasažierom v maximálnom luxuse. Rázvor je predĺžený o 140 mm na výsledných 3 100 mm. Z tejto miery najviac profitujú práve cestujúci na zadných sedadlách. Tí získali o 157 mm viac na nohy a o 116 mm viac v oblasti kolien.

Jaguar XFL Jaguar XFL

K dispozícii je štvorzónová klimatizácia a po prvýkrát dostupná vo vozidlách Jaguar ionizácia vzduchu v kabíne. Pre zadných pasažierov sú tu príplatkové 8-palcové obrazovky a digitálne bezdrôtové slúchadlá.

Audiofilov poteší Meridian Sound System so 17 reproduktormi vrátane subwoofera a maximálnym výkonom 825 W. V Jaguari XFL debutuje technológia Clear Exit, ktorá zvyšuje bezpečnosť pri vystupovaní zo zadných sedadiel. Systém varuje pred blížiacim sa vozidlom akusticky a vizuálne.

Jaguar XFL Jaguar XFL

Pochrómované kľučky dverí evokujú vyšší luxus, ku ktorému dodávajú správny dojem tiež sériové bočné roletky na zadných oknách. Novinku budú vyrábať priamo v Číne v továrni Changshu, ktorá má plochu takmer 50 000 m2.

Do príplatkovej výbavy môže pribudnúť WiFi hotspot alebo sklopné zadné stolíky. Predĺžený automobil bude mať významnejších pasažierov práve na zadných sedadlách, ktoré môžu byť za príplatok vyhrievané, odvetrávané a tiež masážne.

Jaguar XFL Jaguar XFL

Adaptívne full-LED svetlomety pomôžu v noci rýchlejšie identifikovať prekážku na ceste. Príplatková výbava bude obsahovať tiež head-up displej, adaptívny tempomat alebo parkovací asistent. Informačný systém s 10,2-palcovým tabletom bude kombinovaný s 12,3-palcovým displejom pre 3D zobrazenie navigácie.

Na trhu v Číne budú k dispozícii len zážihové pohonné jednotky. Základom je preplňovaný dvojliter s maximálnym výkonom 147 kW (200 k). Silnejší variant ponúkne 176 kW (240 k). Vidlicový šesťvalec so zdvihovým objemom 3,0 litra disponuje maximálnym výkonom 250 kW (340 k).

MM, Jaguar

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov