Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Škoda Superb SportLine oficiálne k dispozícii

Prvé oficiálne predstavenie športovo ladeného Superbu prebehlo už na autosalóne v Ženeve. Škoda od konca júna začína ponúkať model Superb SportLine u všetkých svojich predajcov.

Škoda Superb nikdy nemala športovo ladenú verziu RS. Neoficiálne správy hovoria o možnom príchode prvého športového Superbu, no automobilka to oficiálne nepotvrdila. Zatiaľ bude k dispozícii verzia SportLine so zmeneným dizajnom a niektorými prvkami výbavy navyše.

Nová verzia je v ponuke ako liftback aj kombi. Exteriér zaujme novými čiernymi elementmi, ako napríklad rám mriežky chladiča, dekoračná lišta v spodnej časti mriežky chladiča, kryty vonkajších spätných zrkadiel, zadný difúzor alebo ochranné lišty na dverách.

Kombi pridáva čierno lakovaný strešný nosič a liftback zadný čierny spojler. V sériovej výbave sú 18-palcové disky kolies v dizajne Zenith s odtieňom Platinum. V príplatkovej výbave budú 19-palcové disky Vega s antracitovým prevedením.

Škoda Superb SportLine

Zatmavené sú hmlové svetlomety, zadné bočné okná a okno piatych dverí. K dispozícii je 7 odtieňov laku. Na predných blatníkoch nájdeme plaketu SportLine. V interiéri pribudnú výplne dverí v Alcantare a čierny strop s palubnou doskou.

Športové sedadlá sú elektricky nastaviteľné. Čalúnenie kombinuje kožu s Alcantarou a kontrastné strieborné prešívanie. Športový multifunkčný volant je v kombinácii s prevodovkou DSG vybavený pádlami pre manuálnu zmenu rýchlostného stupňa.

V sériovej výbave je športový podvozok so svetlou výškou nižšou o 15 mm voči sériovému podvozku. Pri výjazdoch zo zákrut pomôže elektronická uzávierka diferenciálu XDS+. Vodič môže zmeniť jazdný režim na Normal, Eco, Sport a Individual. Systém pri tom mení charakteristiku riadiacej jednotky motora, riadenia, klimatizácie a prevodovky DSG.

Príplatkový podvozok DCC mení nastavenie tlmičov v 3 rôznych režimoch. Na výber sú všetky pohonné jednotky okrem základného TDI a TSI. Výkon tak siaha od 110 kW (150 k) do 206 kW (280 k).

MM, Škoda

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov