Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Nový motor pre Ford Transit a Transit Custom

Do vynovených verzií Tranistu a Transitu Custom pribudne v ponuke nová pohonná jednotka. Motor Ecoblue, ako ho Ford označuje, znižuje spotrebu paliva voči predchodcovi až o 13 %.

Nový motor bude dostupný pre Ford Transit a Transit Custom. Majitelia dodávok hľadia na prevádzkové náklady a tak je novinka veľmi vítaná. Nový motor je už aktuálne k dispozícii pri objednávke nového vozidla.

Novinka je ponúkaná v 3 výkonových verziách. Najslabšia má 77 kW (105 k), stredná 96 kW (130 k) a najsilnejšia pohonná jednotka disponuje 125 kW (170 k). V porovnaní s predchádzajúcim motorom má vo všetkých 3 výkonových verziách vyšší výkon.

Už pri 1 250 ot./min. má o 20 % viac krútiaceho momentu voči predchodcovi. To je dôležitý aspekt v úspore paliva. Voliteľnou výbavou je systém Start/Stop. Priemerná spotreba klesla na úroveň 6,6 l/100 km pri vozidle Transit a 6,1 l/100 km pri Transite Custom.

Ford Transit 2.0 Ecoblue Ford Transit Custom 2.0 Ecoblue

Väčší model emituje 174 g CO2 na km a menší 157 g CO2 na jeden km jazdy. Ford predpokladá úsporu nákladov na palivo až do výšky 1 600 € ročne pri nájazde 130 tis km voči predchodcovi so 73 kW (100 k).

Ford tiež predĺžil servisný interval na 2 roky (už bolo v minulosti) alebo 60 000 km s možnosťou predĺženia o ďalších 10 000 km. Podľa nášho pohľadu ide o nadhodnotený údaj, v minulosti používaných 50 000 km v prípade značky Opel muselo byť skrátených na súčasných 30 000 km.

Ford neuviedol objem olejovej náplne nového motora, pochybujeme však, že bude dosahovať hodnôt veľkých motorov v nákladných vozidlách. Pre splnenie najnovších emisných noriem má novinka systém selektívnej katalytickej redukcie výfukových plynov s pomocou močoviny AdBlue.

V ponuke Transitu a Transitu Custom s pohonom predných kolies bude od konca roka 2016 nová 6-stupňová automatická prevodovka. Novinkou v ponuke je tiež stabilizácia pri bočnom vetre. V interiéri pribudne systém Sync 2 so 6-palcovou dotykovou obrazovkou. V sériovej výbave bude so systémom Sync 4-palcový dotykový displej miesto doteraz používaného 3,5-palcového.

MM, Ford

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov