Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Smart Forfour je ideálny (aj) pre psov

Pri príležitosti medzinárodného dňa psov – 5. júna – pripravil smart ideálne bezpečné sedenie pre štvornohých priateľov.

Aj počas Dňa psov to platí ako po celý rok: ak sa cestujete v aute s najlepším priateľom človeka, mal by pohodlne nastúpiť do vozidla a bezpečne sa voziť. Smart má riešenie. Pripravil priestranné sedadlo v modeli forfour, ktorého výška sa pri nasadaní jednoduchým hmatom zníži  o dvanásť centimetrov.

Aktionstag für Bello, Waldi & Rex    Archivnummer: D222076

Pôvodne bol spomínaný priestor pre psov pripravený na to, aby uľahčil transport rozmerných predmetov v zadnej časti modelu smart forfour.  Ale majitelia psov spomedzi užívateľov tohto malého auta našli vďaka nemu riešenie ako psíkov ľahšie a zdravšie dostať na palubu vozidla.  Na o 12 centimetrov zníženú plochu možno pohodlne umiestniť psa na deke alebo v košíku na prevoz malých zvierat. Na prívod čerstvého vzduchu počas jazdy slúžia sériové výklopné okienka. A nakoľko sa čalúnenie zadnej lavice otočí o 180 stupňov, zostane napriek transportu zvierat dobre udržiavané a čisté . Dodatočná štandardná výhoda: zadné dvere forfour sa dajú otvoriť takmer o 90 stupňov a tým je  prístup do vozidla jednoduchší. A tak sa pri nastupovaní a vystupovaní radujú človek aj pes, keďže kĺby predstaviteľov mnohých plemien psov sú menej namáhané ako v iných vozidlách.

„Obzvlášť pre malé i staršie veľké psy je často veľkým problémom dostať sa do auta,“ pripomenula veterinárna lekárka Heike Lieberknecht. „Miesto za majiteľom psy obzvlášť radi uprednostňujú.  Vďaka zníženej pozícii sú všetci zúčastnení dobre chránení aj pri prudkom brzdení, alebo keď nebodaj príde k nehode. Preto je dôležité, aby aj zviera bolo chránené bezpečnostnými popruhmi.“ Pri tom platí: o čo kratší je bezpečnostný pás pre psíka, o to je bezpečnosť vyššia. Pomocou príslušného adaptéra možno bežné pásy jednoducho zapnúť do západky bezpečnostného pásu smartu.

Daimler (šr)

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov