Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Vynovený Nissan GT-R Nismo

Nissan prednedávnom predstavil vynovený model GT-R so zvýšeným výkonom. Modernizovaná verzia Nismo však zostáva s rovnakým nastavením výkonu.

Pracovníci Nissanu odhalili nový model GT-R Nismo na slávnom okruhu Nürburgring. Symbolické miesto je pre automobilku dôležité. Práve na tomto okruhu model GT-R Nismo testovali a ladili.

Obdobne ako pri vynovenom GT-R, má aj verzia Nismo zmenený predný a zadný nárazník. Predná mriežka v tvare písmena V má za úlohu priviezť viac chladiaceho vzduchu k chladičom bez zhoršenia aerodynamiky.

Upravená kapota zabraňuje turbulencii vzduchu okolo celého vozidla. Na rozdiel od štandardného modelu GT-R má verzia Nismo predný nárazník vyrobený z uhlíkových vlákien. Pre optimálnu tuhosť sa vlákna starostlivo prekrývajú.

Nissan GT-R Nismo Nissan GT-R Nismo

Nová predná časť generuje väčší prítlak, ako ktorýkoľvek iný doposiaľ vyrobený Nissan na svete. Zmeny sa týkajú tiež interiéru. Prepracovaná prístrojová doska, volant a stredová lakťová opierka sú potiahnuté kvalitnou kožou Alcantara.

Rozšírený 8-palcový dotykový displej dopĺňa len 11 ovládacích tlačidiel voči predchádzajúcich až 27 tlačidiel. Sedadlá čalúnené Alcantarou majú červené prešívanie. Technici upravili tiež pohon všetkých kolies.

Nissan GT-R Nismo Nissan GT-R Nismo

Zmenené sú tlmiče, pružiny a stabilizátory. Nastaviteľné tlmenie Bilstein zlepšuje jazdné vlastnosti pri všetkých príležitostiach. Preplňovaný vidlicový šesťvalec so zdvihovým objemom 3,8 litra ponúka nezmenených 441 kW (600 k).

Maximálny krútiaci moment vrcholí hodnotou 652 Nm od 3 600 do 5 600 ot./min. Motor je spojený so 6-stupňovou dvojspojkovou prevodovkou. Dĺžka vozidla je 4 690 mm, šírka 1 895 mm a výška 1 370 mm. Rázvor zostal na 2 780 mm.

Obdobne ako bežná verzia GT-R je aj Nismo ručne skladaný od začiatku do konca. Hliníková platňa na prednej časti motora má podpis tvorcu, kto ho vytvoril. Nový Nissan GT-R Nismo je tak ešte lepším vozidlom na kľukatej horskej ceste ako aj na pretekárskom okruhu.

MM, Nissan

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov