Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Inovovaný Abarth 595

Malý a „mrštný“ automobil Abarth 595 prešiel v rámci svojho životného cyklu miernou modernizáciou. Vozidlo má vyšší výkon a niektoré nové prvky výbavy.

Po začiatku produkcie modelu Abarth 124 Spider prišiel rad tiež na vynovenie malého derivátu z vozidla Fiat 500. Abarth 595 ponúkajú v 3 úrovniach, z ktorej každá z nich reprezentuje iný výkon motora.

Abarth 595 začal svoju životnú púť už v roku 2008, ale odchod do dôchodku ešte podľa automobilky nie je na pláne. Do vývoja implementovali tiež niektoré prvky z vývoja modelu 695 Biposto, ktorý patrí k jedným z najlepších mini vozidiel na svete.

Pohonnou jednotkou je vo všetkých 3 verziách 1,4-litrový preplňovaný štvorvalec. Základná verzia ponúka 106 kW (145 k) a 206 Nm. Silnejšia verzia s prívlastkom Turismo má maximálny výkon 121 kW (165 k) a krútiaci moment vrcholí hodnotou 230 Nm.

Najsilnejší derivát Competizione má 132 kW (180 k) a zrýchlenie z 0 na 100 km/h za 6,7 sekundy. Automobil tiež využíva štvorpiestikové brzdové strmene od spoločnosti Brembo. Výkonnostný pomer 132 k/l zdvihového objemu je v tejto triede výnimočnou hodnotou.

Výfukový systém Record Monza ponúkne agresívny zvuk so špeciálnymi klapkami vo výfukovej koncovke. Všetky motory sú spojené s 5-stupňovou mechanickou prevodovkou a za príplatok je dostupná robotizovaná sekvenčná prevodovka.

Abarth 595

Abarth 595 je jediným vozidlom vo svojom segmente, ktorý má mechanický samosvorný diferenciál (Abarth D.A.M.). Výrobca ho ponúka pre verziu Competizione a predlohou mu bol diferenciál z modelu 695 Biposto.

Samosvorný diferenciál je súčasťou paketu Performance Pack, ktorý obsahuje tiež 17-palcové disky Supersport, škrupinové sedadlá s čalúnením z kože a Alcantary a hliníkové znaky 595.Na modeloch Turismo a Competizione sú sériovo dodávané tlmiče Koni.

Brzdová sústava má vpredu 305 mm kotúče s rôzne farebnými kombináciami brzdových strmeňov. Nový optimalizovaný predný nárazník ponúka vyšší chladiaci výkon o 18 %. Predné reflektory majú LED denné svietenie a za príplatok dostupné xenónové svetlomety.

Pre verziu Turismo sú nové 17-palcové disky GranTurismo, ktoré majú o 7 % nižšiu hmotnosť a o 50 % väčšiu plochu pre odvod tepla. K dispozícii je 15 rôznych farebných kombinácii exteriéru. Exkluzívna farba Modena Yellow, ktorá bola dostupná výlučne pre Abarth 695 Biposto, je odteraz v ponuke tiež pre modernizované modely 595.

Všetky verzie majú 5-palcovú dotykovú obrazovku so systémom Uconnect. Za príplatok je dostupná 7-palcová dotyková obrazovka s rozlíšením HD. Audiosystém využíva 4 reproduktory s priemerom 165 mm a basový reproduktor s priemerom 200 mm v strede batožinového priestoru.

MM, Abarth

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov