Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


MINI s výkonom až 220 kW/300 k/465 Nm

Najnovšie optimalizoval tuningový špecialista B & B Automotive Technology súčasné MINI JCW a upravil ho hneď v troch stupňoch.

Výkon MINI JCW zvýšil zo štandardných 170 kW/231 k a 320 Nm v najsilnejšej z troch fáz výkonu na maximálne 220 kW/300 k a 465 Nm. Teraz čas zrýchlenie klesne z 0 na 100 km/h zo 6,3 s na 5,4 sekumdy. Maximálna rýchlosť narástla zo 246 km/h na 280 km/h.

B&B-Mini-JCW-Heck-1       B&B-Mini-JCW-Motor

Výsledky zvýšenej výkonnosti sa dosiahli jednak vdaka vysokovýkonného turba, B&B-Downpipe, špeciálneho obrobenia nasávania a zvýšeného plniaceho tlaku prispôsobením vstrekovacích ciest. K dispozícii sú aj súpravy úprav s výkonným medzichladičom, zvyšujúce výkon na 200 kW/72 k/400 Nm a 210 kW/286 k/430 Nm, čo sa dosiahlo miernym zvýšením plniaceho tlaku (+ cca.0,2 bar), ako aj prispôsobením vstrekovania a zapaľovania. Nakoniec sa softvér motora individuálne prispôsobuje zmeneným parametrom, a tým sa docieli dokonalé vylepšenie pohonnej jednotky. Pri všetkých úpravách sa samozrejme zruší funkcia obmedzovača V/max. V modeloch Mini s automatickou prevodovkou sa upraví aj funkcia elektronického softvéru.

Pre zlepšenie zvuku motora slúži, športový výfukový systém. Pomocou pretekárskeho výfukového systému s kovovým katalyzátorom sa vyšší výkon dosiahne so zároveň zníženým tepelným zaťažením motora a turbodúchadla. Extra výkon je v tomto prípade asi 15 kW/20 k. Odporúča sa pre všetky úrovne 2-litrovéhoTurbo motora používať dodatočný chladič oleja s termostatom, čo vedie k zníženiu teploty oleja až do 25 stupňov.

V snahe optimalizovať jazdné vlastnosti a vzhľad MINI JCW ponúka B & B aj sadu športových pružín, ktoré znižuje svetlú výšku malého športového vozidla približne o 30 mm. Výrazné zlepšenie správania pri jazde sa dosiahlo použitím odpruženia Coilover V3. Je nastaviteľné na výšku a tvrdosť odpruženia. K dispozícii je tiež vysoko výkonný brzdový systém, ktorý dáva vodičovi MINI JCW upokojúci pocit bezpečia.Výrazne zlepšený brzdný účinok pomáha riešiť aj nepredvídané situácie v priebehu športových akcií, alebo v mimoriadnych situáciách na ceste. Maximálna veľkosť brzdového kotúča na prednej nápravy má priemer 342 mm. Zliatinové ráfiky kolies B9 VA + HA 8.0 x18 palcov s pneumatikami 215/35-18 umožňujú prejazd zákrut podstatne väčšiu rýchlosťou a tiež výazne zlepšujú športový vzhľad vozidla z rodiny MINI.

B & B (šr)

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov