Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Hyundai Elantra prichádza

Hoci patrí Elantra medzi celosvetovo najpredávanejšie modely značky Hyundai, u nás sa jej zatiaľ príliš nedarilo. Na náš trh však teraz prichádza v novej generácii. Aké zmeny ponúka?

V rámci novej generácie sa toho zmenilo pomerne dosť. Automobilka chce novinkou zaujať, a tak je v porovnaní s minulou generáciou na výber podstatne viac alternatív. Sériové vybavenie je rozdelené do troch stupňov, Comfort, Style a Premium. Na cenu citlivých motoristov určite poteší, že klimatizáciu má v sériovom vybavení už aj základný model. Náročnejší si vo vyšších stupňoch môžu napríklad priplatiť aj xenónové reflektory, elektricky ovládané kožou čalúnené ventilované sedadlá, či balík Safety Pack obsahujúci systém sledovania mŕtveho uhla, systém upozorňujúci na pohybujúce sa vozidlá pri cúvaní ako aj systém upozorňujúci na rýchlo sa približujúce vozidlá.

hw108371-interier  Elantra3

Elantra5  Elantra4

Aj s automatom

Pod prednú kapotu výrobca ponúka dva štvorvalce s objemom 1,6 litra. Benzínový poskytuje maximálny výkon 94 kW (128 k) a turbodiesel 100 kW (136 k). Obidva motory sú sériovo kombinované so šesťstupňovou manuálnou prevodovkou. Pre záujemcov o automat je v prípade benzínového motora za príplatok k dispozícii klasický šesťstupňový automat, pre turbodiesel 1,6 CDRi výrobca zasa ponúka modernú dvojspojkovú sedemstupňovú automatickú prevodovku DCT.

Elantra2

Základná cena novej generácie Hyundai Elantra je v rámci akcie stanovená na 14 490 €.

 

Hyundai (pl)

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov