Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Budúcnosť medzikontinentálnej spolupráce

PSA Group a Dongfeng Motors (DFM) podpísali nové dohody o posilnení svojho strategického partnerstva.

Pri prezentácii strategického plánu DPCA predsedovia oboch akcionárov spoločnosti DPCA Carlos Tavares a Zhu Yanfeng podpísali dohodu o vytvorení elektrickej verzie spoločnej platformy Common Modular Platform (CMP), ktorú spolu vyvíjajú od apríla 2015. Na elektrickej platforme (e-CMP) vzniknú vysoko výkonné elektrické vozidlá značiek Peugeot, Citroën DS a Dongfeng v segmentoch B a C, pričom prvé by sa malo na trhu objaviť v roku 2019.

PSA Group a DFM podpísali aj rámcovú dohodu  o ľudských zdrojoch s cieľom zvýšiť súčinnosť pri rozvíjaní talentov na medzinárodnej úrovni. Táto dohoda umožní dočasné výmeny zamestnancov v oblasti výskumu a vývoja, marketingu, výroby, financií a ľudských zdrojov. Osvedčené postupy budú tiež zdieľané v každej oblasti ľudských zdrojov s cieľom identifikovať potenciálne oblasti spolupráce. Pre skupinu PSA dohoda je v súlade so strategickým plánom Push to Pass, ktorý umožňuje riešiť množstvo problémov v oblasti ľudských zdrojov.

Počas slávnostného ceremoniálu podpisu dohody Carlos Tavares, predseda predstavenstva PSA Group, zdôraznil efektivitu spolupráce medzi PSA a DFM a dôležitosť využívania  synergie talentov. „Budúcnosť platformy e-CMP je kľúčovým míľnikom v našej spolupráci,“ zdôraznil.  „Urýchli celosvetové úsilie dosiahnuť cieľ znížiť emisie CO2 do roku 2020.“

Nový strednodobý strategický plán “5A +” je navrhnutý tak, aby sa DPCA stalo „efektívnym výrobcom automobilov, ktorý je schopný poskytnúť svojim zákazníkom komplexné riešenie mobility.“

Plán má tri strategické ciele:

– Výrazne zvýšiť spokojnosť zákazníkov s produktmi a službami, s cieľom dostať sa do Top 3 rebríčka výrobcov automobilov do roku 2018 a stať sa „Jednotkou“ v roku 2020.

– Generovať príjmy presahujúce 100 miliárd RMB do roku 2020.

– Zabezpečiť udržateľný ziskový rast podporený rastom produktivity o 30 percent do roku 2020.

PSA (šr)

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov