Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Porsche Múzeum privítalo trojmiliónteho návštevníka

Nedávno sme informovali o jubilejnom návštevníkovi vo svete BMW Welt, ktoré je tiež múzeom automobilky. Porsche však oznámilo, že od otvorenia svojho múzea už privítalo trojmiliónteho návštevníka.

História každej automobilka je jedinečná a pre priaznivcov značky tiež veľmi pútavá. Návšteva múzea je tak jasným cieľom. Pre návštevu múzea Porsche sa už rozhodlo viac ako 3 milióny nadšencov značky.

Múzeum otvorili v roku 2009. Trojmiliónty návštevník prišiel do múzea vo štvrtok ráno, 21. apríla. Bol ním Austrálčan David Boscaglia z Melbourne. Porsche si ctí svojich zákazníkov a tak pripravilo pre jubilejného návštevníka malé prekvapenie.

Boscaglia dostal od Achima Stejskala, vedúceho múzea Porsche, darčekový certifikát na voľné víkendové jazdy z aktuálnej modelovej palety Porsche. Pre Boscaglia to bolo prekvapenie. Je to však veľký fanúšik modelov zo Zuffenhausenu a tak bola návšteva múzea nutnosťou.

Porsche Múzeum 3 milióny návštevníkov Porsche Múzeum 3 milióny návštevníkov

Porsche Múzeum priťahuje návštevníkov z celého sveta. Stejskal zdôraznil, že približne 50 % návštevníkov pochádzalo zo zahraničia. Počas otváracieho roka 2009 navštívilo múzeum pol milióna ľudí.

Jeden milión pokorili v roku 2011. Druhý milión prekonali v decembri 2013. Každý rok prichádza viac návštevníkov, ktorí prekonajú každoročné rekordy. V minulom roku navštívilo múzeum 445 730 priaznivcov Porsche.

Voči roku 2014 to bol nárast o 8 %. V tomto roku chcú prilákať ešte viac turistov a tak otvoria niekoľko nových expozícii. Od 27. apríla je k dispozícii nová výstava Transaxle. Z názvu je zrejmé, že hlavnými protagonistami budú vozidlá s usporiadaním hnacieho traktu transaxle.

Porsche Múzeum 3 milióny návštevníkov Porsche Múzeum 3 milióny návštevníkov

Pôjde o modely od 924 po 928. K videniu budú tiež modely Porsche s motorom vpredu vyrábané od roku 1970 do 1990. Porsche však nemyslí len na históriu, ale tiež na modernú technológiu. Na konci prehliadky je takzvaná Porsche Touchwall.

Po priblížení k tejto stene sa návštevníkovi premietne 9 desaťročí histórie Porsche v novodobom zobrazení. Turisti môžu prehliadať viac ako 3 000 fotografií, kresieb alebo plagátov od roku 1931 až po súčasnosť.

Ďalšou zaujímavou expozíciou je Porsche in the Mix, ktorá umožní vypočuť si zvuk rôznych modelov Porsche. Návštevník si vyberie charakteristický zvuk od modelu 356 po 918. K dispozícii je 8 ďalších zvukov, ktoré dotvárajú „kulisu“ vozidla.

MM, Porsche

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov