Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Nissan GT-R Nismo vytvoril nový svetový rekord

Nissan GT-R je výnimočný automobil, ktorý nedávno prešiel miernou modernizáciou. S verziou Nismo získal Nissan nový svetový rekord, ktorý bude zapísaný do Guinessovej knihy rekordov.

Nissan GT-R nie je tak vhodný na driftovanie, ako vozidlá s pohonom len zadných kolies. Špecialista na driftovanie, Masato Kawabata, si zobral na okruh upravený model GT-R Nismo a dokázal zajazdiť najrýchlejší drift na svete.

Technika driftovania pochádza pôvodne z Japonska. Mladí vodiči tam zdolávali horské priesmyky a každú zákrutu „brali“ driftom. Najväčšie esá v tomto športe tak pochádzajú z krajiny vychádzajúceho slnka.

Masato Kawabata nie je výnimka. Na letisku Fujairah v Spojených Arabských Emirátoch vytvoril svetový rekord v najrýchlejšom drifte. Doterajší držiteľ rekordu, Poliak Jakub Przygonski, tak opäť musí prekonávať nového súpera.

Nissan GT-R Nismo drift Nissan GT-R Nismo drift

Kawabatovi namerali pri najrýchlejšom drifte rýchlosť 304,96 km/h. Nissan GT-R Nismo z modelového roka 2016 bol upravený firmou GReddy Trust. Zdvihový objem motora je 4,0-litra a vyprodukuje až 1 029 kW (1 380 k).

Technici tiež upravili „štvorkolku“ na pohon len zadných kolies. Kawabata toto vozidlo použije na rôznych testovaniach na okruhu Fuji Speedway v Japonsku.

Cieľom konštruktérov bolo nájsť najlepšiu možnú kombináciu agility, stability a bezpečných jazdných vlastností. Pokus bol uznaný a bude zapísaný do Guinessovej knihy rekordov. Okruh medzinárodného letiska je dlhý 3 km a je tak vhodný na takúto udalosť.

Masato Kawabata vedie v japonskej súťaži Driftserie team Tokyo. Pre neho to však nebola ľahká úloha. Drift v takejto vysokej rýchlosti je totiž mimoriadne nebezpečný. Pozrite si priložené video.

Link na video: https://www.youtube.com/watch?v=KTEITmTomII

MM, Nissan

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov