Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


BMW 5: 2 milióny predaných vozidiel

BMW predalo zo súčasnej generácie radu 5 už viac ako 2 milióny kusov. Je to obrovský úspech v porovnaní s predchádzajúcou generáciou, voči ktorej je to nárast predaja o 42 %.

BMW začalo vyrábať model 5 v roku 1972. Išlo o prvého zástupcu novej triedy a nového pomenovania, ktorého sa značka drží doteraz. V súčasnosti je v predaji už 6. generácia, ktorá stanovila nové predajné úspechy.

Posledné BMW 5 interne označené f10 je na trhu od roku 2010. Neskôr prišla na trh verzia Touring (f11) a GT model (F07). BMW 5 je tiež leadrom vo svojom segmente. Minulý rok sa pre všetky verzie rozhodlo 347 tisíc zákazníkov po celom svete.

Voči predchádzajúcej generácii vzrástli predaje o 42 %, čo je v segmente prémiových automobilov veľký úspech. Zákazníci majú na výber širokú ponuku motorov od štvorvalcov po najvýkonnejšie osemvalce.

BMW 5 f11 BMW 5 f07

Základnou motorizáciou je 518d s kombinovanou spotrebou 4,3 l/100 km. Na opačnej strane stojí verzia M5, ktorá ponúka 412 kW (560 k) s priemernou spotrebou 9,9 l/100 km. S voliteľným balíkom Package upraví BMW výkon na 423 kW (575 k).

Na výber je tiež pohon len zadnej nápravy alebo všetkých kolies cez systém xDrive. BMW 5 tiež zvíťazilo v niekoľkých anketách. V tomto roku zvíťazil model v kategórii vyššej strednej triedy v ankete Auto Motor a Šport už šiesty raz po sebe.

Medzi ďalšie ceny patrí napríklad Auto Trophy, Red Dot Award a dizajnová cena Nemecka. V testoch J.D. Power získalo BMW 5 vysoké umiestnenia aj vďaka prepracovaným technológiám. Nástupca je očakávaný už na budúci rok.

MM, BMW

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov