Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Audi R8 Spyder

Nová generácia Audi R8 mala oficiálnu premiéru minulý rok. Na autosalóne v New Yorku predstavili zástupcovia automobilky novú verziu R8 Spyder s otvorenou strechou.

Audi R8 je športový automobil, ktorý je v súčasnosti na trhu vo svojej druhej generácii. Tá prišla na trh minulý rok. Otvorená verzia Spyder prichádza s ročným oneskorením a na začiatku predaja má obdobný motor.

Ľahká plátenná strecha prináša lepší zvuk motora pre posádku voči verzii Coupe. Elektro-hydraulický systém otvárania strechy ju otvorí alebo zatvorí za 20 sekúnd. Maximálna rýchlosť pri tomto manévri je 50 km/h.

Audi R8 Spyder Audi R8 Spyder

V prípade otvorenej strechy a všetkých okien hore preniká do interiéru minimum vzduchu s malou turbulenciou. Jazda je tak príjemná aj s otvorenou strechou. Nový dvojsedadlový roadster má pohotovostnú hmotnosť len 1 612 kg.

Tejto nízkej hmotnosti vďačí novému rámu ASF (Audi Space Frame), ktorý je vyrobený z hliníka a uhlíkových vlákien. Hliník tvorí až takmer 80 % celej hmotnosti karosérie. Torzná tuhosť voči predchodcovi vzrástla o 50 %.

Audi R8 Spyder Audi R8 Spyder

Pohonnou jednotkou je vidlicový desaťvalec s maximálnym výkonom 397 kW (540 k). Krútiaci moment vrcholí hodnotou 540 Nm pri 6 500 ot./min. Zrýchlenie z 0 na 100 km/h zvládne novinka za 3,6 sekundy a maximálna rýchlosť je 318 km/h.

Priemerná spotreba je podľa automobilky 11,7 l/100 km. Motor je spojený so 7-stupňovou automatickou prevodovkou a poháňa všetky 4 kolesá cez systém quattro. Elektro-hydraulická lamelová spojka prenáša krútiaci moment v extrémnych prípadoch až do 100 % na jednu nápravu.

Audi R8 Spyder Audi R8 Spyder

Audi Drive Select ponúka 4 jazdné režimy od komfortného po dynamický. Veľký 12,3-palcový digitálny virtuálny kokpit ponúka 3D grafiku a informuje vodiča o všetkých dôležitých informáciách.

Audi Connect ponúka pripojenie k internetu cez siete LTE. Audiosystém Bang & Olufsen ponúka 2 reproduktory do každej hlavovej opierky. Významným pomocníkom sú príplatkové LED svetlomety s laserovou technológiou.

MM, Audi

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov