Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Mercedes-Benz GLC Coupe

Mercedes-Benz prichádza s novinkou, ktorá plánuje dorovnať náskok BMW X4. Malé SAV GLC Coupe predstavili zástupcovia automobilky na autosalóne v New Yorku.

Prvý koncept, naznačujúci generáciu GLC Coupe, predstavili minulý rok na autosalóne v Šanghaji. Mercedes-Benz tak nechcel zaostávať za konkurenciou z Mníchova, ktorá segment prémiových SAV modelov založila a získala tak nových zákazníkov.

Nové Coupe je dlhé 4,73 m, vysoké 1,6 m a rázvor má 2,87 m. Voči bežnej triede GLC je Coupe o 8 cm dlhšie a o 4 cm nižšie. Vpredu nájdeme jednolamelovú mriežku chladiča. Zadné okno nemá stierač.

Mercedes-Benz tvrdí, že vďaka navrhnutej aerodynamike je voda schopná zotrieť špinu zo zadného okna. V príplatkovej ponuke budú LED predné svetlomety, ktoré zabezpečia prvotriednu osvetľovaciu techniku.

Mercedes-Benz GLC Coupé Mercedes-Benz GLC Coupé

Automobil stojí na 18-palcových diskoch, za príplatok sú dostupné disky s priemerom až 20 palcov. Úzke zadné svetlomety opticky rozširujú vozidlo a využívajú technológiu LED. Tento dizajn debutoval v triede S Coupe a nájde uplatnenie tiež na ďalších nových modeloch.

Interiér je obdobný ako v bežnej triede GLC. Za príplatok budú dostupné športové sedadlá s čalúnením koža/mikrovlákna. GLC Coupe je v sérii dodávané so športovým podvozkom s piatimi režimami: Eco, Comfort, Sport, Sport+ a Individual.

Mercedes-Benz GLC Coupé Mercedes-Benz GLC Coupé

Rozdiel voči bežnému GLC je v riadení, ktoré má pomer 15,1:1 (GLC 16,1:1). Koeficient odporu vzduchu cx má hodnotu 0,31. Z troch dostupných motorizácii tá „najťažšia“ neprekračuje pohotovostnú hmotnosť 1 710 kg.

K dispozícii je jeden vznetový štvorvalec vo verziách 220 d a 250 d. Slabší ponúkne 125 kW (170 k) a 400 Nm, silnejší má v ponuke 150 kW (204 k) a 500 Nm. GLC Coupe 220 d zrýchli z 0 na 100 km/h za 8,3 sekundy a výkonnejší variant za 7,6 sekundy.

Na začiatku predaja bude k dispozícii jediná zážihová motorizácia GLC 250. Radový štvorvalec má maximálny výkon 155 kW (211 k) a krútiaci moment vrcholí hodnotou 350 Nm. Automobil zrýchli z 0 na 100 km/h za 7,3 sekundy.

Mercedes-Benz GLC Coupé Mercedes-Benz GLC Coupé

Všetky verzie sú dostupné výlučne s novou 9-stupňovou automatickou prevodovkou. Koncom roka do ponuky pribudnú ďalšie motorizácie vrátane hybridu GLC 350 e so 7-stupňovou automatickou prevodovkou.

Batožinový priestor má kapacitu od 491 do 1 205 l. Na začiatku predaja bude dostupná limitovaná edícia Edition 1, ktorá kombinuje 20-palcové disky AMG, kožené čalúnenie a atraktívne lakovanie Designo.

MM, Mercedes-Benz

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov