Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Mercedes-AMG GLC 43: Nové AMG z Affalterbachu

Mercedes-Benz rozširuje ponuku svojich modelov s prívlastkom AMG. Automobily Mercedes-AMG dostali ďalšieho súrodenca v podobe GLC 43 4Matic.

Mercedes-Benz pridal do ponuky stredne veľkých SUV novú motorizáciu. Mercedes-AMG GLC 43 4Matic bude najsilnejším variantom v triede GLC. Automobilka tak dorovnáva konkurenciu z Audi s modelom SQ5. Onedlho príde na trh tiež BMW X3 s verziou M.

Vysokovýkonné vozidlá s prívlastkom S, M a AMG sú veľmi populárne. Nie je preto prekvapením, keď automobilky vytvorili donedávna nemysliteľné kombinácie. Obdobnou je tiež AMG GLC 43 4Matic.

Mercedes-AMG GLC 43 Mercedes-AMG GLC 43

Najsilnejšou zbraňou novinky je motor. Nie je to pravá pohonná jednotka z Affalterbachu, ide len o upravený vidlicový šesťvalec konštruktérmi z AMG. To však stačí na úctyhodné parametre.

Maximálny výkon je 270 kW (367 k) a krútiaci moment vrcholí hodnotou 520 Nm dostupnou od 2 500 do 4 500 ot./min. Automobilka uvádza priemernú spotrebu 8,3 l/100 km. Zrýchlenie z 0 na 100 km/h zvládne za 4,9 sekundy a maximálna rýchlosť je 250 km/h.

Mercedes-AMG GLC 43 Mercedes-AMG GLC 43

Pohotovostná hmotnosť je 1 845 kg. Motor je spojený s 9-stupňovou automatickou prevodovkou. Systém 4Matic prerozdeľuje krútiaci moment medzi nápravy v pomere 31:69 v prospech tej zadnej.

O brzdené spomalenie sa starajú kotúče s priemerom 360 mm vpredu a 320 mm vzadu. Automobil stojí na 19-palcových diskoch s 5-lúčovým dizajnom, ktoré sú lakované do lesklej čiernej farby.

Prevodovka umožňuje zmenu jazdného režimu na Eco, Comfort, Manual, Sport a Sport Plus. Príplatkové vzduchové pruženie s adaptívnymi tlmičmi sa postará o výnimočné jazdné vlastnosti.

Mercedes-AMG GLC 43 Mercedes-AMG GLC 43

Predná mriežka chladiča je v diamantovom dizajne s chrómovými kolíkmi. Pod predným spojlerom, ktorý má chrómované rebrovanie, je malý „splitter“. Ten zaisťuje optimálne prúdenie vzduchu pre chladenie.

Zadnú časť zvýrazňujú 2 koncovky výfuku v chrómovej farbe. Kryty zrkadiel sú lakované v čiernej lesklej farbe. Na predných blatníkoch pribudli nápisy Biturbo 4Matic. Interiér vozidla získal športovejší vzhľad.

Nájdeme tam multifunkčný športový volant, sedadlá čalúnené v kombinácii koža/mirkovlákno alebo červené prešívanie. Centrálny displej ponúka uhlopriečku 5,5 palca. Prvé uvedenie vozidla na trh je plánované na začiatok júna.

MM, Mercedes-Benz

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov