Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Volvo plánuje zjednotiť nabíjacie stanice pre elektromobily

Do bežného spaľovacieho motora najčastejšie tankujeme benzín alebo naftu. Neexistujú však rozdiely v plniacich pištoliach také, ako je to v prípade rôznych nabíjacích zásuviek pre elektromobily. Volvo plánuje tento stav zmeniť.

Spoločnosť Volvo vyzýva automobilový priemysel k zjednoteniu nabíjacích staníc pre elektromobily. Zástupcovia automobilky uviedli, že by mali výrobcovia vozidiel usilovať o zjednotenie infraštruktúry pre elektrické automobily.

Tento krok je správny. Predstavte si situáciu, keď sa s takmer vybitým elektromobilom dostanete na najbližšiu nabíjaciu stanicu a zistíte, že nemajú váš typ zásuvky. Nezávidenia hodná situácia. Volvo tak chce takýmto problémom predchádzať.

Volvo zjednotenie nabíjacích staníc Volvo zjednotenie nabíjacích staníc

Podľa automobilky to tiež pomôže k lepšej propagácii elektromobilov. Vodiči tak nebudú musieť hľadať svoj typ nabíjacej stanice. Volvo je jedným z popredných výrobcov hybridných a plug-in hybridných automobilov a do roku 2019 plánuje uviesť na trh prvý elektromobil.

Cieľom štandardizácie nabíjacích staníc je tak jednoduchší prístup používateľov k tomuto druhu pohonu. Viceprezident pre výskum a vývoj, Dr. Peter Mertens, prezradil, že Volvo vidí rýchly posun k elektrickým automobilom.

Volvo zjednotenie nabíjacích staníc Volvo zjednotenie nabíjacích staníc

Tento trend je nezastaviteľný a tak potrebujú technológiu ponúknuť širokému obyvateľstvu. Navrhovaný kombinovaný nabíjací systém ponúkne rýchle a pohodlné nabíjanie najmä v mestskom prostredí.

Systém spája jednofázové s trojfázovým nabíjaním a použitie striedavého prúdu. Maximálny výkon bude 43 kW. Jednosmerný prúd ponúkne maximálny výkon 200 kW s možnosťou zvýšenia v budúcnosti na 350 kW.

Volvo začalo s vývojom elektromobilov pred 40 rokmi. V súčasnosti ponúkajú plug-in hybridné sústavy, ktoré sú mimoriadne obľúbené. Jedno z piatich novo predaných modelov XC 90 má plug-in hybridný motor T8.

MM, Volvo

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov