Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Porsche s novou výstavou v Berlíne

Model 718 Boxster je novinka, ktorá sa k zákazníkom ešte nedostala. Automobilka ho priviezla do ulíc Berlína, kde spolu s ním odhalili špeciálnu výstavu vozidiel.

Porsche po prvýkrát vo svojej histórii predstavuje novinku v hlavnom meste Nemecka. Spolu s predstavením Porsche 718 Boxster lákajú na špeciálnu výstavu priamo v uliciach tejto nemeckej metropoly.

Návštevníka privíta model 550 Spyder, ktorý stojí na výstavnej ploche. Výrobca na ňom prezentuje začiatky pôsobenia v motoristickom športe a ďalší vývoj modelov s DNA Porsche. S otvorenou strechou to bolo prvé športové vozidlo od Porsche, ktoré získalo úspechy v motorizme.

Naproti nemu stojí nové 918 Spyder, ktoré prezentuje budúcnosť v motoristickom športe. Bolo to prvé sériovo vyrábané vozidlo, ktoré dokázalo zajazdiť na okruhu Nürbugring čas pod 7 minút, konkrétne 6 minút a 57 sekúnd.

Porsche výstava v Berlíne Porsche výstava v Berlíne

Ďalšími vystavenými exponátmi sú súčasné produkčné automobily. Po 20 rokoch od prvého debutu Boxsteru tu prezentujú novinku 718 Boxster, ktorá prichádza na trh s novými štvorvalcovými motormi a odkazuje na predchodcu z 50-tych rokov.

Najsilnejšia verzia 718 Boxster S ponúkne z dvojlitrového štvorvalca 257 kW (350 k). Ďalšími vystavenými modelmi sú generačne najstaršie 911-tky. V súčasnosti predávajú už 7. generáciu, debut prvej bol v roku 1963.

Porsche 718 Boxster Porsche 718 Boxster

Nová Carrera 911 Coupe prichádza v inovovanej verzii s novými motormi. Ďalším unikátom bude 911 GT3 RS. Pre fanúšikov motoristického športu je tu pripravený 919 Hybrid, ktorý dominoval v minulom roku vo FIA WEC.

Porsche dáva do pozornosti tiež elektrifikáciu vozidiel. Medzi predstavenými modelmi bude Panamera S E-Hybrid, spomínaný 918 Spyder alebo koncept Mission E. Na návštevníkov čaká tiež rozobratý motor z 911 Turbo S alebo možnosť sedieť v 911 Carrere S Cabriolet.

MM, Porsche

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov