Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Nissan Qashqai predstihol v počte vyrobených kusov Micru

Nissan donedávna vyrobil v Európe najviac modelov Micry. Situácia sa však otočila a tak už prvenstvo v počte najviac vyrobených kusov Nissanov v Európe patrí Qashqaiu.

Nissan vyrába crossover Qashqai v anglickej továrni v Sunderlande. Vyrábali tu tiež Micru, ktorá držala rekord v počte vyrobených kusov vozidiel Nissan v Európe. Za 18 rokov vyprodukovali 2 368 704 kusov Micry.

Nissan Qashqai už túto métu prekonal, keď pred pár dňami zišiel z výrobných pásov kus s poradovým číslom 2 368 705. Netradičný crossover tak dokázal „predbehnúť“ malú Micru za menej ako 10 rokov.

Nissan v Sunderlande naďalej vyrába práve Qashqai. Počty vyrobených kusov tak budú stále narastať. Každý deň vyrobia pracovníci viac ako 1 200 Qashqaiov. Na konci februára už schádzal z výrobných pásov Qashqai s poradovým číslom 2 398 134.

Nissan Qashqai a Micra v Sunderlande

Automobilka tiež uviedla, že žiaden iný model v histórii automobilového priemyslu vo Veľkej Británii neprekonal hranicu 2 miliónov vyrobených kusov tak rýchlo. Podľa prezidenta Nissan Europe, Colina Lawthera, vytvoril Qashqai nový segment.

Micra bola kultovým modelom celých 18 rokov. Qashqai však dokázal prekonať počtami vyrobených kusov malú Micru v polovičnom čase. To znamená vysokú obľubu u zákazníkov. V súčasnosti je to tiež najpredávanejší crossover v Európe.

Podľa automobilky nezaznamenávajú známky spomaľovania odbytu. Naopak, v septembri 2015 prekonali z druhej generácie Qashqaia viac ako pol milióna vyrobených kusov. Každých 62 sekúnd vyrobia v Sunderlande jeden nový Qashqai. Za jednu hodinu tak vyjde z továrne 58 nových Qashqaiov.

Nissan Micra v súčasnosti vyrábajú v továrni v Indii. Novú Micru však začnú vyrábať vo francúzskej továrni Renultu v meste Flins. V Sunderlande pracuje na výrobe Qashqaiu viac ako 6 700 ľudí.

Nissan Qashqai prináša na trh tiež nové pokrokové technológie. Budúci rok to bude prvý Nissan v Európe, ktorý bude mať v príplatkovej výbave autonómnu jazdu. Qashqai je tak pre automobilky veľmi významným modelom.

MM, Nissan

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov