Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Preventívne projekty prispejú k väčšej bezpečnosti na cestách.

Iniciatíve sa medze nekladú. Najmä, ak realizovanie dobrých nápadov môže pomôcť pri záchrane životov.

Na preventívnom projekte s názvom „Zodpovedne na ceste, bezpečne v cieli“ sa podieľa spolu s Prezídiom Policajného zboru spoločnosť BigMedia. Cieľom preventívnej akcie je poukázať na celospoločenský problém týkajúci sa nezodpovedného správania účastníkov cestnej premávky. Na celom území Slovenska budú billboardy popri cestách upozorňovať na následky chýb, ktorých sa každodenne vodiči dopúšťajú. Tieto reklamné plochy pribúdajú každý deň, do konca roka ich bude spolu približne 800.

Billboard 3       Billboard 4

Za chyby sa platí a v zlomku sekundy sa môže zmeniť celý život. Či už za prekračovanie rýchlosti, telefonovanie a alkohol za volantom v prípade vodičov. Bezhlavé prebiehanie cez cestu, na červenú, bez reflexných a ochranných prvkov v prípade chodcov a cyklistov. „Prostredníctvom nosičov vonkajšej reklamy chceme poukázať na následky dopravných nehôd z iného uhla pohľadu ako bola verejnosť do teraz zvyknutá. Takýmto spôsobom chceme upozorniť na to, ako málo stačí, aby sa napríklad zo šoféra vozidla stal vozíčkar,“ vysvetľuje rozhodnutie spustiť preventívnu kampaň šéf BigMedie, János Gaál.

Billboard 2

„Znižovanie počtu dopravných nehôd a ich následkov nie je len záležitosťou polície, k bezpečnosti na cestách musí prispieť celá spoločnosť, aj všetci účastníci cestnej premávky. Teší ma, že si to čoraz viac uvedomujú, o čom svedčí aj tento, v tomto roku určite nie posledný, dopravno-preventívny projekt. Verím, že sa nám spoločne podarí zachrániť čo najviac životov,“ zdôraznil viceprezident Policajného zboru, generál Ľubomír Ábel.

Vlani prišlo pri dopravnch nehodách o život 274 osôb, z nich bolo 139 vinníkov a 135 nevinných ľudí. Počas dvoch mesiacov tohto roka zomrelo 34 osôb, až 53 % z nich tvoria najzraniteľnejší účastníci premávky, a to chodci.      

šr      

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov