Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Volkswagen T-Cross Breeze

Volkswagen na autosalóne v Ženeve predstavil malý up! s novým motorom, nového zástupcu vlajkovej lode pre Čínu a tiež zaujímavý koncept pre voľný čas.

Volkswagen plánuje ponúkať v každom segmente vzrušujúce SUV. Pred spustením predaja nového Tiguanu tu máme novinku T-Cross Breeze, ktorá predurčuje budúcnosť malého SUV na platforme Pola.

Na pohon konceptu slúži motor 1,0 TSI s výkonom 81 kW (110 k) a krútiacim momentom 175 Nm dostupným pri 1 500 ot./min. Pohonná jednotka je spojená so 7-stupňovou prevodovkou DSG a poháňa predné kolesá.

Pohotovostná hmotnosť je len 1 250 kg. Zrýchlenie z 0 na 100 km/h zvládne T-Cross Breeze za 10,3 sekundy a maximálna rýchlosť je 188 km/h. Podľa automobilky je priemerná spotreba 5,0 l/100 km a emisie CO2 len 115 g na km jazdy.

Volkswagen T-Cross Breeze Volkswagen T-Cross Breeze

S palivovou nádržou 40 l je teoretický dojazd 800 km, čo podľa tlačovej správy stačí na cestu zo Ženevy do Cannes alebo Benátok. Dĺžka konceptu je 4 133 mm, šírka 1 798 mm a výška 1 563 mm. Rázvor je 2 565 mm.

Predná časť je charakteristická úzkymi svetlometmi s LED technológiou, ktorá je použitá pre denné svietenie a aj „prstence“ okolo hmlových svetlometov. Zadnú časť opticky rozširujú koncové LED svetlá.

Volkswagen T-Cross Breeze Volkswagen T-Cross Breeze

Automobil stojí na 19-palcových diskoch. Batožinový priestor má kapacitu takmer 300 l. Koncept je lakovaný do zelenej Summer Green Metallic. V čiernej farbe sú ochranné prvky na prednom, zadnom nárazníku a bočné prahy.

Novinka má obdobne ako koncept Budd-e z výstave CES v Las Vegas ovládanie multimediálneho systému pomocou gest. Nová technológia tak rýchlo preniká z luxusného segmentu do nižších tried.

Novinka môže mať tiež nový aktívny displej, ktorý je známy z modelu Passat a bude ho mať v príplatkovej výbave tiež nový Tiguan. Vo výbave konceptu je zvukový systém BeatsAudio, ktorý má integrovaný subwoofer a 300 W zosilňovač.

MM, Volkswagen

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov