Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Volvo so zmenami pre modelový rok 2017

Automobilky každý rok predstavujú nové aktualizácie svojich modelov. Volvo zverejnilo celý rad noviniek, ktoré od modelového roku 2017 začne ponúkať pre svoje vozidlá.

Volvo začne na niektoré trhy ponúkať model XC90, ktorý bude mať v sériovej výbave poloautomatický jazdný asistent Pilot Assist 2. Ďalšími zmenami je upgrade motorov pre XC90 a aktualizácia niektorých systémov.

Sériová výbava Pilot Assist 2 na niektorých trhoch prispeje k zníženiu dopravnej nehodovosti. Novinka, ktorú predstavili najprv v sedane S90, pomáha vodičovi až do rýchlosti 130 km/h.

Pre motorizáciu D5 bude dostupná technológia PowerPulse, ktorá pomôže k lepšej „ochote“ vytáčania motora. Volvo využíva stlačený vzduch v sacom potrubí premyslenejšie, čo pomôže tiež k lepšej spotrebe.

Volvo XC90 PowerPulse Cutaway Volvo detekcia veľkých zvierat

Pre modely z radu 90 so systémom City Safety aktualizujú túto technológiu o detekciu veľkých zvierat. Novinkou bude aj aktualizácia pripojenia rôznych zariadení. Služba Spotify umožní hudobné streamovanie a poskytne prístup k online knižnici obľúbenej hudby.

Technológia Park and Pay uľahčí život vodičom, ktorí budú môcť platiť za parkovanie cez on-line službu. Modely 60 budú mať v ponuke verziu T5 s pohonom všetkých kolies. Radový štvorvalec s výkonom 180 kW (245 k) a krútiacim momentom 350 Nm bude spolupracovať výhradne s 8-stupňovou automatickou prevodovkou.

Volvo XC60 - model year 2017 Volvo CleanZone

Verzia S60 Cross Country bude dostupná s motorom D3. Nové kolesá s priemerom 18 palcov doplnia ponuku pre modely S60, V60 a XC60. Posledný menovaný bude mať v ponuke tiež nové 20-palcové dizajnové disky.

Séria 60 dostane 3 nové exteriérové farby: Luminous Sand, Mussel Blue a Bursting Blue. Služba Volvo On Call teraz umožní zobrazovať širšiu ponuku o funkciách v automobile. Konektivitu rozšírili o Apple Watch a Android Wear.

Volvo predstavilo tiež tlačidlo Flic, ktoré môže slúžiť pre viac funkcií. O čistotu vzduchu v interiéri sa postará funkcia CleanZone, na ktorú upozorňuje logo na vetracích otvoroch. CleanZone odstraňuje rôzne pachy, emisie a alergénne látky zo vzduchu, ktorý vstupuje do interiéru.

MM, Volvo

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov