Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Ženeva 2016: Nové Audi Q2

Rodina SUV modelov od Audi sa rozrástla smerom do nižšej triedy. Po konkurenčnom BMW X1 a Mercedes-Benz GLA plánuje z trhového podielu niečo získať aj Audi a tak na autosalóne v Ženeve predstavilo model Q2.

Kompaktné SUV zažívajú v nedávnych rokoch expanziu na všetkých trhoch. Zákazníci požadujú zvýšenú svetlú výšku, ktorá však nemusí byť kombinovaná s pohonom všetkých kolies. To je tiež prípad nového Audi Q2.

V prednej časti nájdeme mriežku Singleframe, ktorá približuje najmenšie SUV k väčším modelom. Nízka strecha prechádza plynule do C-stĺpikov karosérie. Vzadu je umiestnený strešný spojler a difúzor. Dĺžka novinky je 4,19 m.

Audi Q2 Audi Q2

Rázvor je 2,6 metra, výška 1,51 m a šírka 1,79 m. Audi Q2 nebude ochudobnené o najmodernejšie technologické prvky. V interiéri bude vo voliteľnej výbave virtuálny prístrojový panel, ktorý poznáme z najnovších modelov Audi.

Príplatková výbava bude obsahovať rôzne asistenčné systémy, navigačný systém alebo nové LED svetlomety. K dispozícii bude tiež Wi-Fi hotspot alebo aktívny tempomat s funkciou Stop & Go.

Audi Q2 Audi Q2

Batožinový priestor má objem od 405 do 1 050 l podľa sklopenia sedadiel. Na začiatku predaja bude k dispozícii 6 rôznych motorizácii. Základnou zážihovou pohonnou jednotkou bude trojvalec 1,0 TFSI. Štvorvalce budú mať zdvihový objem 1,6 a 2,0 litra.

Vznetové alternatívy budú dve. Slabší bude mať zdvihový objem 1,6 litra a silnejší ponúkne 2,0 litra. Výkonové spektrum všetkých motorov bude od 85 kW (115 k) do 140 kW (190 k). Základom bude 6-stupňový manuál, za príplatok Audi ponúkne sedemrýchlostný S-Tronic.

Audi Q2 Audi Q2

Najväčšie motory 2,0 TDI a 2,0 TFSI budú mať novovyvinutú dvojspojkovú prevodovku so zníženým trením. V ponuke je tiež systém pohonu všetkých kolies Quattro. S ním je vzadu štvorprvkové zavesenie kolies, modely s predným pohonom majú jednoduchšie nezávislé zavesenie kolies. Audi Q2 sa dostane na trh na jeseň 2016.

MM, Audi

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov