Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Inovácie PSA Peugeot Citroën pri meraní spotreby

PSA Peugeot Citroën zverejnil výsledky prvého reálneho testu spotreby paliva.

PSA Peugeot Citroën plní svoje záväzky týkajúce sa transparentnosti. Počas tohtoročného autosalónu v Ženeve zverejnil prvé reálne výsledky o spotrebe pohonnývh hmôt pre tri modely. Táto iniciatíva je prvá na svete v automobilovom priemysle. Výsledky pochádzajú z testovacieho postupu stanoveného mimovládnymi organizáciami pre dopravu a životné prostredie (T & E) a France Nature životné prostredie (FNE) a sú poztvrdené auditom Bureau Veritas.

PSA Peugeot       PSA Citroen a

V novembri 2015 sa v médiách veľa diskutovalo o transparentosti automobilového priemyslu. PSA Peugeot Citroën sa ako prvý výrobca automobilov rozhodol zverejniť reálne údaje o spotrebe paliva pre svoje vozidlá tak, aby boli transparentné pre zákazníkov.Merania boli vykonané na základe protokolu vyvinutého s NGO pre dopravu a životné prostredie na verejných komunikáciách v blízkosti Paríža (25,5 km mestské, 39,7 km mimo mesta, a 31,1 km diaľnice), a to za reálnych jazdných podmienok, najmä pri obsadení cestujúcimi a voidlom zaťaženým batožinou a pri používaní klimatizačných systémov. Spotreba paliva a emisie sa merali pomocou prenosného meracieho systému (PEMS) inštalovaného na vozidle. Bureau Veritas, nezávislý a medzinárodne uznávaný orgán zaručuje,že sa merania vykonali v súlade so špecifikáciami a že výsledky sú presné a spoľahlivé.

Počiatočné merania sú porovnateľné so získanými z nezávislých prieskumov zákazníkov. Testované boli modely PEUGEOT 308,1,6 l BlueHDi 120 S & S BVM6 Allutre, ďalej CITROËN C4, 1,6 l BlueHDi 120 GRAND PICASSO S & S BVM6 Exclusive a DS 3 1,6l BlueHDi 120 S & S BVM6 So Shic.

Namraná spotreb podľa protokolu (l / 100km): 5,0 – 5,6 – 4,9.

Spotreba meraná pomocou prieskumov medzi zákazníkmi (l / 100 km) 5,0 / 5,1 – 5,5 / 5,7 –  5,1 / 5,3.

PSA Peugeot Citroën vyzval na zavedenie celosvetovo harmonizované esty spotreby ľahkých vozidiel (WLTP), ktoré budú lepšie odrážaťskutočnosť v reálnych jazdných podmienkach. Test vyvinutá spoločnosťou PSA Peugeot Citroën je reprodukovateľný a reprezentatívny. Potvrdzuje spotrebu paliva testovaného modelu za jazdy typického vodiča v reálnych jazdných podmienok. Tento test ukazuje, že testy na ceste sú spoľahlivé a môžu byť použité na meranie skutočných emisií CO2. To by sa malo stať meradlom pre všetky automobilky pri reklamách palivovej účinnostiť svojich vozidiel.

PSA (šr)

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov