Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Rolls-Royce končí výrobu modelu Phantom

Podľa riaditeľa Rolls-Royce je tento rok posledný, v ktorom sa bude vyrábať siedma generácia legendárneho Phantoma. Od roku 2018 môžeme tiež očakávať príchod novej generácie s karosériou z hliníka.

Výkonný riaditeľ Rolls-Royce, Torsten Müller-Ötvös, prezradil, že tento rok je posledný pre aktuálny model Phantom. Smutnou správou je tiež ukončenie výroby modelov Phantom Coupe a Drophead Coupe, ktoré v budúcnosti žiadneho nástupcu nedostanú.

Aktuálna siedma generácia začala schádzať z výrobných pásov anglickej továrne v Goodwoode pred 13 rokmi. V novembri tohto roka sú na pláne tiež posledné kúsky karosérie Coupe, ktorá zostane bez nástupcu.

Pri príležitosti posledných modelov však vyrobia 50 výnimočných kusov s edíciou Zenith, ktorá bude od začiatku zberateľskou atrakciou. Rolls-Royce Phantom však nekončí, jeho ôsma generácia je už vo fáze testovania.

Siedma generácia stále zostáva na najvyššom stupni medzi automobilovými limuzínami. S limitovanými zberateľskými edíciami je výnimočná každým jedným kúskom. V súčasnosti už pripravujú edíciu Zenith, ktorá bude podľa automobilky vrcholom dokonalosti.

Posledné kusy s touto edíciou budú vyrobené výlučne na objednávku. Automobilka očakáva vysoký záujem o posledných 50 kusov, keďže nič podobné v budúcnosti neplánuje. Opierky na ruky budú mať laserom vyleptané miesta. Jedinečný vzhľad dostane aj prístrojová doska a soška Spirit of Ecstasy.

Každý majiteľ tiež dostane špeciálnu spomienku, ktorá nebude dostupná za peniaze. Rolls-Royce totiž sprístupní rôzne farby z histórie automobilky, ktoré budú jedinečné a nezabudnuteľné.

MM, BMW

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov