Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Ženeva 2016: DS E-Tense

Rok po oficiálnom uvedení značky a niekoľkých dní po dokončení modernizácie celej svojej európskej flotily, DS opäť spôsobil rozruch s unikátnym vozidlom: DS E-Tense.

Produkt tradičného remeselného spracovania hodné premier francúzskeho luxusného domu nie je DS E-Tensee jednorazovou záležitosťou. Veľa jeho vonkajších konštrukčných prvkov a aj hnacie ústrojenstvo je prísľubom pre budúcnosť. Realizácia prepychu, schopnosť uplatniť high-tech konštrukciu a výnimočný výkon je tu v jednom elegantnom balení. Avantgardné technologické a štylistické vízie otvárajú cestu k budúcnosti so špičkovým elektrickou hnacou sústavou.

Až 516 Nm a ticho. 296 kW/402 k a nulové emisie. 4,72 m dlhý a 1,29 vysoký … Iba pár slov a čísla udávajú tón pre najnovšie stvorenia DS, za ktorým sa určite každý otočí počas jej  svetovej premiéry na Medzinárodnej Motor Show v Ženeve. Pozrime sa bližšie na to, čo sa dá docieliť, keď si tvorivosť, vedomosti, skúsenosti a schopnosti spoja sily. Cieľom realizačného tímu bolo vytvoriť vysoko výkonné elektrické vozidlo GT, ktoré stelesňuje kultivovanosť, technológie a DS dizajn. Vozidlo, ktoré inšpiruje sny. Vozidlo, ktoré dáva silné nutkanie sadnúť za volant,

Avantgardný dizajn sa tu stretáva s najmodernejšou technológiou. So siluetou kupé triedy Grand Tourer  roznecuje DS E-Tense len jedno želanie: chcieť tento automobil riadiť! Značka DS uprednostňuje  avantgardný štýl.

Interiéru vozidla je príkladom  luxusu  v kombinácii s kvalitnými materiálmi. Čalúnnici potrebovali až  800 hodín, aby otestovali  rôzne podoby interiéru  a dospeli ku konečnému návrhu, s osobitným dôrazom na inovatívny dizajn  sedadiel, palubnej dosky a celej kabíny

Vysoko výkonné auto na elektrický pohon

Automobilka  DS vybavila svoj najnovší model elektrickým motorom s výkonom  296 kW/ 402 k a krútiacim momentom 516 Nm. Režim pohonu je čistý, tichý, ale predovšetkým efektívny a výkonný. Pridajte dojazd až 310 km v zmiešanej premávke (alebo 360 km v mestskom cykle) a DS E-Tense má svoje oprávnené miesto medzi vysoko výkonnými modelmi GT. Lítium-iónové batérie sú umiestnené pod podlahou vozidla,  čo prispieva k udržaniu nízkeho ťažiska a umožňuje rovnomerné rozloženie krútiaceho momentu medzi nápravami.

Koncept vozidla predstavuje plán pre budúcnosť. DS E-Ternse posunulo  DS LED VISION – punc všetkých súčasných vozidiel DS – na vyššiu úroveň. Je určený pre ľudí, ktorí chcú dať voľný priechod svojej vášni pre automobily, bez kompromisov v oblasti jazdných vlastností a výkonu.

Technické dáta

Rozmery: d x š x v 4,72 x 2,08 x 1,29 m

Motor: 100% elektrický 296 kW/402 k

Zrýchlenie: 4,5 sekundy z 0 na 100 km

Dojazd: 360 km (mestský cyklus), alebo 310 km (zmiešaný cyklus)

Maximálny krútiaci moment: 516 Nm

Najvyššia rýchlosť: 250 km / h

Hmotnosť: 1,8 tony

Pneumatiky Michelin Pilot Supersport vpredu: 245/35 ZR 20 , vzau: 305/30 ZR 20

DS (šr)

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov