Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Ford predstavil inovovanú Kugu

Ford Kuga je malé SUV, ktoré sa teší obľube obzvlášť v Európe. V španielskej Barcelone predstavili zástupcovia automobilky jej modernizovanú verziu, ktorá bude dostupná so novým systémom Sync 3.

Modernizovaná Kuga je jedným z 5 nových alebo inovovaných SUV a crossoverov, ktoré plánuje Ford predstaviť v nasledujúcich 3 rokoch. Model Kuga je v Európe mimoriadne obľúbený. Od roku 2008, kedy začala schádzať z výrobných pásov, sa ročné predaje stále zvyšovali.

V minulom roku predal Ford v Európe 102 tisíc SUV modelov, čo bolo voči predchádzajúcemu roku nárast o 19 %. V tomto roku plánuje prekonať hranicu 200 000 kusov, k čomu má pomôcť tiež modernizovaná Kuga.

Na prvý pohľad zaujme nová lichobežníková maska chladiča. K nej nadväzujú predné svetlomety s LED denným svietením a päťuholníkové hmlové svetlomety. Zadné svetlá dopĺňajú štýlový dizajn s novými 17-, 18- a 19-palcovými diskami.

Ford Kuga Ford Kuga

Ford má v ponuke tiež nové farby exteriéru: Guard Grey a Cooper Pulse. Adaptívne predné svetlomety sú v ponuke so 7-mimi rôznymi nastaveniami v závislosti od rýchlosti a bi-xenónovou technológiou.

Nový 8-palcový dotykový displej s pripojením smartphonov Sync 3 ponúka jednoduchšie ovládanie a službu Apple CarPlay. K dispozícii je tiež pripojenie systému Android, služby Google Search, Maps alebo Play.

Sync 3 podporuje tiež aplikáciu Sync AppLink pre hlasovú aktiváciu rôznych funkcií. Nový parkovací asistent je vylepšený o funkciu kolmého parkovania. Ford Kuga je tak ešte vhodnejšia do mestských ulíc, kde ju väčšina zákazníkov tiež prevádzkuje.

Ford Kuga Ford Kuga

Asistent Cross Traffic Alert upozorní vodiča pri cúvaní z parkovacieho miesta pred prichádzajúcim automobilom z oboch strán. Park-Out pomôže pri vyparkovaní z paralelného miesta. Activ City Stop dokáže po novom zabrániť nehodám až do rýchlosti 50 km/h.

Tento asistent využíva senzory umiestnené v prednej časti, ktoré hľadajú stacionárne objekty pred vozidlom. Technológia Ford MyKey umožní naprogramovať kľúč od vozidla tak, aby niektorí vodiči nemohli prekročiť s Kugou prednastavenú rýchlosť alebo zvýšiť hlasitosť na rádiu. V ponuke príplatkov sa objaví tiež vyhrievaný volant.

Zážihové pohonné jednotky zastupuje 1,5-litrový EcoBoost s výkonom 88 kW (120 k) alebo 110 kW (150 k) a pohonom predných kolies. Najvýkonnejšia verzia s výkonom 133 kW (182 k) je k dispozícii výlučne s pohonom všetkých kolies.

Priaznivcov vznetových motorov poteší nový 1,5-litrový štvorvalec TDCi s výkonom 88 kW (120 k), ktorý nahrádza slabšiu verziu vznetového dvojlitra. V ponuke bude iba s pohonom predných kolies. Dvojliter s výkonom 110 kW (150 k) sa bude kombinovať s pohonom predných a všetkých kolies. Najsilnejšia verzia, ktorá ponúkne 132 kW (180 k), bude dostupná výlučne s pohonom všetkých kolies.

MM, Ford

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov