Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Ženeva 2016: Nissan Qashqai a X-Trail Premium Concept

Nissan predstavuje 2 zaujímavé koncepty, ktorými oslavuje predajné úspechy svojich crossoverov. Nové edície však zatiaľ nie sú určené pre koncových zákazníkov.

Na autosalóne v Ženeve predstavili zástupcovia automobilky Nissan 2 koncepty, ktoré zvýraznia najpredávanejšie crossovery, Qashqai a X-Trail. Nissan skúmal, ako môže zvýšiť atraktivitu crossoverov luxusnejším dizajnovým štýlom. Odpoveďou konštruktérov sú 2 nové edície.

Vozidlá sú odlišné zameraním, ale podľa použitých farieb, materiálov a motívov tvoria pár. Každý model tiež vytvorili v inom stredisku. Qashqai Premium Concept projektovali v areáli Nissan Design Europe v centre Londýna.

Nissan Qashqai a X-Trail Premium Concept

Model X-Trail Concept je dielom Global Design Centre, ktoré sídli v japonskej centrále Nissanu. Premium Concept predstavuje koncepciu „mestského prieskumníka“. Modely však majú zameranie na odlišných zákazníkov.

Qashqai je určený pre mestských milovníkov luxusu a X-Trail pre dobrodruhov, ktorí o luxus nechcú prísť. Spojitosť medzi oboma modelmi je vo farebnom vyhotovení, čierno-biela kombinácia kontrastuje so zlatistou medenou farbou.

Nissan Qashqai Premium Concept zaujme matnou čiernou , ktorú dopĺňajú časti karosérie v zlatistej medenej farbe (podbehy kolies, čelné svetlomety alebo strešné nosiče). Automobil stojí na 20-palcových diskoch.

Nissan Qashqai Premium Concept

Mriežka chladiča so znakom V vyjadruje luxusné zameranie. V interiéri nájdeme bielu kožu Nappa a prešívané opierky sedadiel. Doplnky sú v saténovom a lesklo čiernom vyhotovení.

Nissan X-Trail Premium Concept je lakovaný do bielej matnej farby. Predná kapota a strecha majú matne čiernu úpravu. Kontrast medzi bielou a čiernou zvýrazňuje línia, ktorá začína pri maske chladiča a pokračuje do zadnej časti vozidla.

Nissan X-Trail Premium Concept

Predný ochranný plech motora má zlatisto-medenú farbu. Obdobnú farebnú kombináciu majú tiež 20-palcové disky. Čalúnenie interiéru je v koži so svetlohnedou a čiernou farbou. Prístrojová doska a čalúnenie vo dverách majú dizajn uhlíkových vlákien a matne čierno-chrómovú farbu.

MM, Nissan

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov