Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Volvo oficiálne predstavilo model V90

Nové Volvo V90 je tu. Automobilka oficiálne predstavila najväčšie kombi v histórii značky, ktoré bude konkurovať vozidlám Audi A6 Avant, BMW 5 Touring a Mercedes-Benz E T-Modell.

O príchode kombi verzie sedanu S90 sme vás informovali už pred niekoľkými týždňami. Volvo uverejnilo tiež informácie o predchodcoch, ktorí vytvorili základ pre úspech modelu V90.

Predchádzajúca generácia S80 nemala vo výrobnom programe verziu kombi. Volvo V70 tak bolo donedávna najväčším kombi z dielne Volvo, to však zákazníkom nestačilo. Nové Volvo V90 prichádza s ešte väčším priestorom pre batožinu a lepšou variabilitou interiéru.

Volvo V90 Volvo V90

Je to tiež tretí model, ktorý preberá novú líniu automobilov Volvo. Prvými dvomi boli nové XC90 a S90. Verzia V90 bude pokračovať v segmente, do ktorého prenikla automobilka v 60-tych rokoch modelom Duett.

Volvo V90 Volvo V90

Všetky informačné a technologické novinky z modelu S90 preberá tiež novinka V90. K dispozícii tak budú najnovšie predkolízne a asistenčné systémy. V príplatkovej výbave bude tiež balíček Pilot-Assist, ktorý dokáže zobraziť v noci zvieratá a osoby. Tento asistent tiež dokáže čiastočne autonómne viezť vozidlo.

Volvo V90 Volvo V90

Spojenie so smartphonom zabezpečí Apple CarPlay. Novinkou budú tiež pohonné jednotky. Volvo bude ponúkať výhradne 4-valcové motory. Najvýkonnejšou verziou bude V90 T8. Táto plug-in hybridná sústava dokáže vyvinúť systémový výkon 305 kW (410 k). Vo výlučne elektrickom režime prejde vozidlo približne 50 km. Oficiálne predstavenie novinky bude tiež na autosalóne v Ženeve.

MM, Volvo

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov